23. Kalite Kongresi - Son Dakika
Ekonomi

23. Kalite Kongresi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin: "Güçlü toplum için güçlü kadınlar gerekli. Herkes kendi görev alanı içinde bunu özümseyip gayret ettiğinde, zincirin halkaları birleşecek ve çok daha güçlü bir toplum oluşacak"

18.11.2014 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, güçlü toplum için güçlü kadınlar gerektiğini belirterek, "Herkes kendi görev alanı içinde bunu özümseyip gayret ettiğinde, zincirin halkaları birleşecek ve çok daha güçlü bir toplum oluşacak" dedi.

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) işbirliğiyle düzenlenen, 23. Kalite Kongresi'nde "Yönetim Kadının Hakkıdır" panelinde eğitim, sağlık, istihdam ve yönetimde kadının mutlaka yer alması gerektiğini anlattı.

12 yıllık sürede kız çocuklarının okullaşma oranının yüzde 80'lerden yüzde 100'lere, orta öğretimde yüzde 55'ten yüzde 65'e gelindiğini dile getiren Şahin,  üniversiteye giden kız ve erkeklerin sayısının eşitlendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu bir mücadele, üniversiteyi bitiren kızların yüzde 70'i işe giriyor. Dolayısıyla eğitimin önündeki bütün engelleri kaldırmak için elimizden geleni yapmalıyız. Biz kadın meselesiyle ilgili ne getirdiysek, parlamentodan en hızlı şekilde geçirdik. Bu artık toplumun gündemine geldiğini ve ilerlediğimizi de gösteriyor.  Herkese düşen görev var. İyi yanların da görülmesi, eksikler varsa beraber çalışarak nasıl iyileştirileceğine bakılması gerekiyor. Kadının iş hayatına devam edebilmesi için destekler çok önemli...  Bakanlık görevine geldiğimde verdiğim ilk talimat, kreşle ilgili çalışan annelere destek olmuştu.

Kadın teşkilatlarının güçlendirilmesi konusunda 81 ili dolaştım. Anadolu'daki kadını çok iyi anlamak, erkekteki bakış açısını değiştirmek, daha doğuştan eşitsizliği çözecek büyük bir yapısal dönüşüm gerçekleştirmek gerekiyor. Bu meseleler, temel hak ve özgürlükler, demokratikleşme konusunda istenilen noktada olunmadığı için gündeme gelmiyordu. Şimdi bu toplumsal bir sorun olarak karşımızda duruyor ve herkes kadınları korumak için fikir üretiyor. Bunların hepsi çok ciddi şekilde, bakanlığım döneminde en çok kafa yorduğumuz meselelerdi."

Şahin, panele katılan bir konuşmacının "Türkiye'de ana okullarında dahi kız ve erkek öğrencileri ayıran bir sistem bulunduğuna" ilişkin iddiasına da atıfta değinerek, "Bizim kreşlerimizde kız ve erkek çocuklarımız beraber eğitim hayatının içinde... Bunu genellemenizi, bu kadar kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı siyaset yapmanızı şiddetle kınıyorum. Sürekli bardağın boş tarafına bakan ve yapılan iyi şeyleri görmeyen bir anlayışla muhalefet yapılmasının bizi sürekli geri götürdüğünü düşünüyorum" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey ise kadının ancak çağdaşlıkla güçlendiğinde eşit cins olabildiğini, kadının siyasette yer almasının lüks olmadığını, bunun refah ve bilgi düzeyinin gereksinimi olarak ortaya çıkan, doğal bir sonuç olduğunu anlattı. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement