23 Nisan İçin Gelen İlk Kafile Kosova Oldu - Son Dakika
Yerel

23 Nisan İçin Gelen İlk Kafile Kosova Oldu

23 Nisan İçin Gelen İlk Kafile Kosova Oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 41 ülkeden binin üzerinde çocuğun katılacağı 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı için Kocaeli’ye ilk olarak Kosova grubu geldi.

19.04.2014 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 41 ülkeden binin üzerinde çocuğun katılacağı 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı için Kocaeli'ye ilk olarak Kosova grubu geldi.

34 kişilik grup Sabiha Gökçen Havaalanı'na 18 Nisan Cuma günü saat 14.10'da iniş yaptı. Havaalanında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından karşılanan Kosovalı çocukların oldukça heyecanlı olduğu gözlendi. İlk olarak Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'nın önüne gelen Kosovalı çocuklar, hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Nuh Çimento ve Hızır Reis ilkokullarına geçerek, evlerinde misafir olacakları ailelerle tanıştı.

Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı, 23-26 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek. Kocaeli'ye gelen 41 ülkeden çocuklar, fuar süresince ailelerin evlerinde misafir olacak. Türkiye'nin "ilk ve tek" Çocuk Fuarı olma özelliğini taşıyan 'Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı'nda ise gösterilerini sergileyecek konuk ülke çocukları, doyasıya eğlenme fırsatı bulacak. Dünya çocukları yanlarında fuar kapsamında oluşturulacak oyuncak müzesi için ülkelerine özgü oyuncaklarını da getirecek.

Öte yandan 19 Nisan Cumartesi günü Malezya ve Kazakistan, 20 Nisan Pazar günü ise Endonezya, Azerbaycan, Kırgızistan, İsviçre, Rusya, Polonya, Dağıstan, Estonya, Tataristanlı çocuklar Kocaeli'ye gelecek. Sonraki günlerde de diğer ülke grupları gelmeye devam edecek. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 23 Nisan İçin Gelen İlk Kafile Kosova Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement