23 Nisan İstanbul Görmeye Değer Şenliği" - Son Dakika
Güncel

23 Nisan İstanbul Görmeye Değer Şenliği"

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "23 Nisan İstanbul Görmeye Değer Şenliği"nde, İstanbul'da yaşayan ancak daha önce denizle buluşamayan 700 çocuk boğaz turuna katıldı.

23.04.2015 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "23 Nisan İstanbul Görmeye Değer Şenliği"nde, İstanbul'da yaşayan ancak daha önce denizle buluşamayan 700 çocuk boğaz turuna katıldı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, DenizTemiz Derneği/ TURMEPA işbirliği ve Dünya Göz Vakfı'nın desteğiyle gerçekleşen tur, Üsküdar Harem'den başladı.

İstanbul'un denize uzak ilçelerinde yaşayan çocuklar, tekneyle yaptıkları boğaz turu sırasında eğlenceli dakikalar geçirdi.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği ve Sancaktepe, Ümraniye, Küçükçekmece, Başakşehir, Beykoz ve Tuzla'daki okullarda eğitim gören 700 ilköğretim öğrencisine tur sırasında, 120'ye yakın TURMEPA gönüllüsü tarafından İstanbul Boğazı'nın önemi anlatıldı.

Çocuklar ayrıca oynadıkları oyunlarla bilgilerini pekiştirdi. Beşiktaş ve Ortaköy iskelelerine uğrayan teknede İstanbul'un tarihiyle ilgili de bilgi alan çocuklar, çok mutlu olduklarını dile getirdi.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, etkinliğe ilişkin açıklamasında, 23 Nisan'da öğrencilerin  "İstanbul'un Çocukları Denizle Buluşuyor Projesi" ile hem İstanbul Boğazı'nın güzelliklerini seyrettiklerini hem de etkinliklerle becerilerini sergilediklerini söyledi.

Bugünün çocukların bayramı olduğunu vurgulayan Yıldız, "İstanbulumuzun ve ülkemizin geleceği sevgili çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, bayram tadında bir gün geçirmelerini diliyorum" ifadelerini kullandı.

Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA Genel Müdür Yardımcısı Semiha Öztürk de bu çok özel ve anlamlı etkinliğin bu yıl 7'ncisini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Bu yılki etkinliklerle 11 bine yakın çocuğu denizle buluşturduklarını belirten Öztürk, "Daha İstanbul'da on binlerce çocuk denizle tanışmayı bekliyor. Bunu söylemekten hep çok gurur duydum. Bizim etkinliklerimizle çocuklarımız çevresine ve dolayısıyla geleceğine sahip çıkmayı öğreniyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan İstanbul Görmeye Değer Şenliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement