23 Nisan Törenlerinde, Yeni Uygulamaya Tepki - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Törenlerinde, Yeni Uygulamaya Tepki

23 Nisan Törenlerinde, Yeni Uygulamaya Tepki

Balıkesir'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, geçen yıllara göre farklı kutlandı.

23.04.2013 14:24  Güncelleme: 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Ahmet Turan, Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok ve askerler yeni uygulamaya göre Atatürk atına çelen bırakılması için düzenlenen törene katılmadı. Bu duruma CHP ve MHP il başkanları tepki gösterdi.

Balıkesir'de 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde ilk tören saat 09.00'da Atatürk Anıtı'nda yapıldı. Buradaki törene, Vali Ahmet Turhan, Balıkesir Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok ile askerler yeni yönerge uyarınca katılmadı. Vali yardımcıları, bürokratlar, öğrenciler, CHP ve MHP yöneticileri ile partililer anıttaki yerlerini aldı.

Siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin tören öncesi çelenkleri anıta kondu. Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner'in anıta çelenk sunmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu.

DURAN, "ÇOK ACI BİR TABLO"

Anıttaki törene katılan MHP İl Başkanı Mehmet Duran, "Egemenlik bitmiş artık. Çok garip bir uygulama, ne Vali, ne de protokol var. Sadece Milli Eğitim Müdürü'nün koyduğu çelenkle yetinildi. Bence çok acı bir tablo ile karşı karşıyayız" dedi.

CHP İL BAŞKANI; "TAYYİP'İN EGEMENLİĞİ"

CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, "Gerçekten her gün şaşırtıcı olaylarla karşılaşıyoruz. Ulusal Egemenlik yerine sadece Çocuk Bayramı kutlanıyor. Valimiz, Belediye Başkanımız, Garnizon Komutanımız törende yoktu. Buna ilaveten çelenk de sunmadılar. Sadece Milli Eğitim'in çelengi vardı. Nasıl valiliklerden, bankalardan, bakanlıklardan "T.C.' ibaresi çıkarıldıysa bu da onun bir devamıdır. Bu artık Ulusal Egemenliğin yokolduğunu gösteren bir uygulama. Ulusal Egemenlik artık Tayyip'in egemenliği haline gelmiştir. Ancak yurttaşlarımız ve ulusumuz gereken cevabı verecektir" diye konuştu.

VALİLİK MAKAMI AYSEL'E EMANET

Anıttaki törenin ardından saat 09.30'da Valilik'te gerçekleştirilen törende Pleven Ortaokulu öğrencisi Aysel Akbudak, Vali Ahmet Turhan'ın makamına oturdu. Küçük Vali, Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner'den tablet bilgisayarların tüm okullara dağıtılmasını istedi. Vali Turhan, Aysel Akbudak'a çeşitli hediyeler verdi.

ŞENLİK'TE HERKES VARDI

Saat 10.00'da ise Atatürk Parkı'ndaki küçük bir alanda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliği yapıldı. Buradaki etkinliğe Vali Ahmet Turhan, 9'uncu Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Haluk Şahar, Belediye Başkanı İsmail Ok, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur da katıldı. Okulların dansları, spor ve halkoyunu gösterileri ile renklenen törende Plevne Ortaokulu'ndan Sudanlı öğrenci Ola Abdurrahim sınıf arkadaşı Mithatcan 'Dünya Çocuk Bayramı' adlı şiiri okudu. Parktaki tören Askeri Bando'nun konseriyle sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Törenlerinde, Yeni Uygulamaya Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement