23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Sivas'ta, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri mesaj yayımladı.

22.04.2014 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, mesajında, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, evlatlarımızı geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüzün en önemli göstergelerinden biridir. Ülkemizin geleceği ve umudu olan çocuklarımız aydınlık yarınlarımızın güvencesidir. Bugünün çocukları, önümüzdeki yıllarda önemli görevlere gelecek ve ülkemizi geleceğe taşıyacak. Bu nedenle çocuklarımıza barış ve güven içinde bir gelecek ve yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin en önemli görevidir" ifadesini kullandı.

TBMM'nin açılışının 94'üncü yılını kutlamanın mutluluğu ve kıvancı içinde olduğunu aktaran Şahin, "Tüm hemşehrilerimizin ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi bir kez daha şükranlarımla anıyorum" açıklamasında bulundu.

MHP Sivas Merkez İlçe Başkanı Ragıp Özkan da Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara bayram olarak armağan ettiği bu mutlu günü, büyük bir coşku ve gururla kutladıklarını belirtti.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde TBMM'nin açıldığı bu anlamlı günün, bağımsızlığa ulaşma yolunda milletin kendi azim ve kararlılığına inanarak başlattığı var olma mücadelesinin en önemli adımı olduğunu vurgulayan Özkan, "Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bugüne kadar meclis çatısı altında Türk milletine emeği geçen meclis üyelerini en derin saygı ve rahmetle anıyor, bu bayramın tüm dünya çocuklarının barış, refah ve huzur içerisinde yaşamasına vesile olması dileğiyle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz" ifadesini kullandı.

Sivas Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ise mesajında, şunları kaydetti:

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm dünya çocuklarının kardeşçe kutladığı, barış içinde yaşanabilecek bir dünyanın tohumlarının atıldığı ilk ve tek çocuk bayramıdır. Türk çocuklarının bu onurlu görevi en güzel şekilde yerine getireceklerine inanan Atatürk de bu büyük sevgi ve inancının bir ifadesi olarak bugünü Türk çocuklarına armağan etmiştir. Ulu Önder Atatürk; 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Milleti yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır. Tek bir egemenlik vardır, o da ulusal egemenliktir' demiştir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, Cumhuriyet'imizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, toplumumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli insanlar olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir."

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil de mesajında, "23 Nisan 1920, aziz milletimiz için tarihi değer taşıyan bir dönüm noktasını ifade etmektedir. 23 Nisan 1920, ülkemizi işgal etme teşebbüsleri karşısında, Türk milletinin egemenliğini eline aldığı, vatanına sahip çıktığı günü simgelemektedir. 23 Nisan, bir milletin bağımsızlık meşalesini alevlendiren önemli adımlardan birisi olmuştur" açıklamasında bulundu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan'ı tüm dünya çocuklarına armağan ederek, gelecek nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar güvendiğini ortaya koyduğunu belirten Demirgil, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement