23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

AK Parti İl Başkanı Kutlu ve CHP İl Başkanı Karagöz birer mesaj yayımladı.

22.04.2014 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu ve CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Kutlu, mesajında, birlik ve beraberlik ruhunun hakim olduğu, istiklal mücadelesinin en çetin günlerinde doğan Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM), milli egemenliğin en somut neticesi olduğunu bildirdi.

TBMM'nin kurulmasıyla bu topraklarda başlayan bağımsızlık mücadelesinin bugün tüm dünya çocukları için bir bayram olduğuna değinen Kutlu, şöyle devam etti:

"Milletimiz en zor şartlar altında dahi azim ve inancını koruyarak kendi kaderini belirlemek üzere 23 Nisan 1920'de TBMM'yi kurmuş ve Büyük Atatürk'ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünde özünü bulan egemenlik haklarına kavuşmuştur. Mazisi kahramanlık destanlarıyla dolu olan şanlı tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan bu tarih, ülkemizin ve milletimizin varlığının tesadüf eseri olmadığının bir kez daha tüm dünyaya ispatıdır. Bu bayram, milli iradenin egemen kılındığı ve bunun üstünde bir gücün tanınmadığını ilan ederken diğer taraftan da yarınlarımızın güvencesi en değerli varlıklarımız olan çocuklarımıza, Büyük Önder Atatürk'ün eşsiz bir armağanıdır. Milletimizin aydınlık yarınlarını kucaklayan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmeleri en büyük arzumuzdur. Çocuklarımızın özgür düşünceli, sorgulayan, donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri de ortak hedefimizdir. Çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yaptığımız çalışmalarla gelecek nesillere daha demokratik ve daha çağdaş bir Türkiye bırakmak için hiç yılmadan, yorulmadan çalışıyoruz. Bütün arzumuz, size daha güzel bir Türkiye bırakmaktır."

CHP İl Başkanı Karagöz

CHP İl Başkanı Hamza Karagöz ise 23 Nisan'ın, dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu vurguladı.

Çocukların, ülkenin geleceği olduğuna işaret eden Karagöz, şunları kaydetti:

"Yurdumuz, emperyalist devletler tarafından kuşatıldığı, yer yer işgal edildiği sırada buna karşı koymak için Mustafa Kemal'in İstanbul'dan Samsun'a gelmesi, kurtuluş meşalesini yakıp Amasya Genelgesi ile Erzurum ve Sivas Kongreleriyle yurt severleri örgütlemesi, halkın temsilcisi milletvekillerinin de Kuvayı Milliye ruhuyla TBMM'de toplanması demektir. Demokrasinin simgesi olan yüce Meclisin açılışıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanına giden yol açıldı. Türkiye, özgür, bağımsız, çağdaş bir ülke olduğunu tüm dünyaya gösterdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının önemli bir anlamı daha var. Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Atatürk'ün emaneti olan tüm eserleri yaşatılarak nesilden nesile ulaştırılacaktır. Bu vesile ile tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını candan kutluyor, sevgilerimi sunuyorum." - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement