23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kars Valisi Tepe, Belediye Başkanı Karaçanta ve KAÜ Rektörü Özcan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

22.04.2014 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Valisi Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Tepe, mesajında, milli mücadele yıllarının en buhranlı döneminde, aziz milletin azim ve kararlılığıyla "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi ile açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, milli iradenin ve egemenliğin yegane temsilcisi olduğunu belirtti.

Bağımsız yaşama karakterinden vazgeçmeyen aziz milletin demokrasiyi benimsemesiyle demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin temellerinin atıldığını vurgulayan Tepe, şunları kaydetti:

"Devletimizin temel unsurlarından biri olan milli egemenlik prensibini olmazsa olmaz kabul eden Türkiye Cumhuriyeti, emperyalizme, baskıya ve esarete karşı milletin haklarını savunma gücünü kazanmış, siyasi, sosyal ve ekonomik yönden yabancı etkilerden uzak, milli iradeden oluşmuş bir toplumun meydana gelmesini sağlamıştır. Toplumda hürriyetin, eşitliğin, adaletin, istikrarın sağlanması ve korunması ancak milli egemenliğin, tam ve kesin bir biçimde gerçekleşmesiyle mümkündür. Aradan geçen 94 yılda başta ekonomi olmak üzere, eğitim, sağlık, ulaştırma ve daha birçok alanda yapılan köklü reformlar, yapılan atılım ve kalkınma hamleleri ile dünyanın sayılı büyük devletleri arasındaki haklı yerini alan devletimiz, evlatlarımız sayesinde geleceğe güven ve umutla bakmaktadır."

Belediye Başkanı Karaçanta da 23 Nisan'ın, Türk milletinin yok olmadığını, işgallere, bölünmeye karşı bütün imkanlarını seferber ederek dünyaya varlığını kanıtladığı gün olarak tarihteki yerini aldığını bildirdi.

Bir millet ve devlet olarak yeniden tarih sahnesine çıkma yolunda önemli kararlar alan, en önemlisi de millet egemenliğini esas alarak kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bugün 94. yılına girdiğini anımsatan Karaçanta, "Atatürk, bugünü tüm dünya çocuklarına armağan ederek, gelecek nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar güvendiğini ortaya koymuştur. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak hayata devam etmeleri en büyük arzumuz. Özgür düşünceli, donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir" ifadelerini kullandı.

KAÜ Rektörü Özcan ise cumhuriyetin kuruluş süreci içerisinde en önemli adımlardan birisi olan TBMM'nin 94. kuruluş yıl dönümünü gurur ve sevinçle kutladıklarını vurgulayarak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Mustafa Kemal Atatürk'ün dünyada kutlanan ilk çocuk bayramı olarak 23 Nisan'ı çocuklarımıza armağan etmesi Atatürk'ün çocuklara geleceğimizin teminatı olarak baktığının da en önemli göstergelerinden birisidir." - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement