23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Politika

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

TBMM Başkanı Çiçek: "Devletimizin kurucusu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşamasının güvencesi olarak genç kuşakları görmüştür" "Ülkemizin geleceği de onların ellerinde şekillenecektir.

22.04.2014 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşamasının güvencesi olarak genç kuşakları gördüğünü belirterek, "Ülkemizin geleceği de onların ellerinde şekillenecektir. Yarının huzurlu ve aydınlık Türkiye'sini onlar yönetecek, insanlarımız arasındaki barışı ve kardeşliği onlar yaygınlaştıracaklardır" değerlendirmesinde bulundu.

Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

23 Nisan 1920'nin, TBMM'nin açılış tarihi olduğu kadar, Anadolu'da yeni Türk Devletinin de miladı olduğuna işaret eden Çiçek, Türk Milleti'nin, 94 yıl önce Anadolu'da yeni bir başlangıç yaptığını belirtti. 23 Nisan'ın taşıdığı derin anlamı, milletin her bir ferdinin doğru anlaması gerektiğini vurgulayan Çiçek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Birinci Meclisin kurucu milletvekilleri tarafından her türlü tehdit ve zorluk göze alınarak, bayrağın düştüğü yerden kaldırıldığını ve  Türk milletinin istikbalinde yeni ufuklar açıldığını kaydetti.

Hürriyet ve bağımsızlıktan asla vazgeçilmeyeceği bütün dünyaya ilan edilirken, emperyalist kuvvetlere karşı verilen kahramanca mücadele sonrasında Anadolu'nun yeniden barış ve huzura kavuştuğunu aktaran Çiçek, mesajında şunlara yer verdi:

"Devletimizin kurucusu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşamasının güvencesi olarak genç kuşakları görmüş ve bu kutlu günü çocuklarımıza ve gençlerimize armağan etmiştir. Ülkemizin geleceği de onların ellerinde şekillenecektir. Yarının huzurlu ve aydınlık Türkiye'sini onlar yönetecek, insanlarımız arasındaki barışı ve kardeşliği onlar yaygınlaştıracaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadeleye canıyla, malıyla, emeğiyle katılmış milletimizin her ferdini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve tüm milletimizin bayramlarını en içten duygularla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement