23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Şişli Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu öğrencilerini makamında kabul eden İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok koltuğuna, temsilen 4. sınıf öğrencisi Ali May oturdu.

23.04.2014 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Şişli Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu öğrencilerini makamda kabul etti. Altınok'un koltuğuna, temsilen 4. sınıf öğrencisi Ali May oturdu.

Okul Müdürü, sorumlu öğretmen ve bazı sınıf arkadaşları ile İstanbul Emniyet Müdürülüğü'ne gelen Ali May, makam koltuğuna oturur oturmaz bilgi almak için Çocuk Şube Müdürü Recep Çebe'yi çağırdı.

May, okul önlerinde uyuşturucu satıcıları ile ilgili yapılan çalışmaları sordu. Çebe de alınan tedbirleri anlattı.

Çocukların bayramını kutlayan May, "Özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın simgesi Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu değerli devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha saygıyla anıyorum. Bugün bizlere armağan ettiği bu bayramda Atatürk'ün güvenine layık olmak, bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkmak için büyük bir sorumluluğumun bulunduğunu ifade etmeyi görev saymaktayım" diye konuştu.

May'ın, "Huzur ortamının sağlanması ve suçluların yakalanması için ne tür önlemler alıyorsunuz?" diye soru sorduğu Çebe, şube ve ilçe emniyet müdürlükleriyle koordineli çalıştıklarını belirterek, yapılan çalışmaları anlattı.

Ali May'ın, "Son günlerde sayıları artan Suriyelilerle ilgili bir çalışma yapıyor musunuz?" sorusuna karşılık Çebe, "Hükümet politikalarımız çerçevesinde valiliğimizle birlikte, bütün il kurumlarımızla birlikte, özellikle emniyet birimleri olarak yoğun çalışmalarımız devam ediyor. Onların da  rahat, huzurlu bir şekilde yaşamaları için tüm tedbirleri alıyoruz" yanıtını verdi.

Altınok, May'ın sorularıyla ilgili "Cevap veren arkadaşlarımız, herhalde benim sorduğum sorulara verdikleri sorulardan daha fazla zorlanmışlardır diye düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"Basın odalarının acilen açılması gerekir"

Bir gazetecinin "İstanbul güvenli bir şehir mi?" sorusuna May'ın "İstanbul çok güvenli bir şehir. Polisleri fazla, zabıtaları fazla, jandarması fazla ve insanları korumak için bir çok çaba gösteriyorlar" yanıtı vermesi üzerine Altınok, "Gördünüz değil mi, başka bir cevap almak istiyordun ama kim bu koltuğa oturursa, orada konuşma formatı otomatik olarak kendiliğinden gelişiyor" diye espri yapması basın mensupları arasında gülüşmelere neden oldu.

Bir soru üzerine May, "Bence sizler için basın odalarının acilen açılması gerekir" dedi.

Altınok hediye verdi

Daha sonra, okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler, Emniyet Müdürü Altınok ile fotoğraf çektirdi.

Ardından Altınok, konuklarına çeşitli hediyeler verdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement