23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Sinop'ta özel eğitim alan öğrencilerden kurulu mehter takımının konseri ilgiyle izlendi.

23.04.2014 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop'ta özel eğitim alan öğrencilerden kurulu mehter takımının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarındaki konseri ilgiyle izlendi.

Sinop Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Özel Eğitim Okulunda öğrenim gören öğrencilerden oluşturulan mehteran takımı, Sinop Valiliği önünde gerçekleştirilen kutlama programında ilk konserini verdi. Zihinsel engelli öğrenciler, performanslarıyla izleyicilerden alkış aldı.

Özel Eğitim Okulu Merkez Müdürü Muharrem Elmacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bu sezon eğitim öğretim yılı başında öğretmenlerinin mehter takımı kurmak için girişimleri olduğunu anlatan Elmacı, "Şubat ayı içerisinde iki öğretmen gözetiminde 11 öğrenciyle 13 kişilik mehteran takımı oluşturduk. Böylece özel eğitim okulları arasında Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek mehteran takımını kurduk. Malzemelerimiz ve kıyafetlerimiz mahalli imkanlarla desteklendi" dedi.

Takımdaki öğrencilerin, zihinsel engelli eğitilebilir öğrenciler olduğunu anlatan Elmacı, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 2 aydır yapılan çalışmalar sonucunda ancak 4 parça çalabiliyorlar. 23 Nisan törenlerinde verdikleri konserle izleyenlerin beğenisini kazandılar. İlerleyen zamanlarda daha iyi olacaklarını umuyorum. Konserler için repertuvarımızı genişleteceğiz. Önümüzdeki ay yapılacak Engelliler Haftasındaki konsere şimdiden hazırlanıyoruz." - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement