23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Sakarya, Düzce, Bolu ve Kocaeli'de törenlerle kutlandı.

23.04.2014 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce'de törenlerle kutlandı.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki törende Kocaeli Valisi Ercan Topaca, 23 Nisan'ın Kurtuluş Savaşı'nın en önemli sembollerinden olduğunu söyledi.

Türkiye'nin uluslararası ölçekli simgelerinden birisinin 23 Nisan olduğunu ifade eden Topaca, 41 ülkeden çocukların Kocaeli'ye gelmesiyle kardeşliğin ve barışın temellerinin atıldığını kaydetti.

Topaca, devletlerin gücünün oluşturdukları uluslararası simgelerle de ortaya çıktığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Ülkemiz bu günü daha kapsamlı, geniş ve anlamlı hale getirerek, dünyadaki bütün milletler ve çocukların durumunun gözden geçirildiği gün haline getirmeye adım adım gidiyor. Etrafındaki sorunlara ilgisiz ülke ve millet değiliz. Etrafımızda sürekli hareket ve kavga var. Bu kavgaya çözüm üretecek olan, bunların derdine derman olacak ülke biziz. Onun için uluslararası toplumun kabul ettiği daha çok değeri oluşturduğumuz ölçüde ülkemizin geleceği aydınlık, güçlü ve güzel olacaktır."

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da bu bayramın başka uluslarda bulunmamasının çocuklara verilen değeri ortaya koyduğunu söyledi.

Karaosmanoğlu, 41 ülkeden kente gelen çocukların ilerleyen yıllarda ülkelerinde Türkiye'nin gönüllü kültür ve ticaret elçisi olacağına işaret ederek, etkinliklerle öğrencilerin güzel vakit geçireceğini aktardı.

Konuşmanın ardından Türk ve Kırgız öğrenciler gösteri yaptı.

Sakarya

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, 23 Nisan'ın dünyada kutlanan ilk çocuk bayramı olduğunu anlattı.

Atatürk'ün Türk çocuklarına armağan ettiği bayrama son yıllarda uluslararası katılım olduğunu belirten Özen, "23 Nisan, ulusal egemenliğin hayata geçirilmesinin yanı sıra içerdiği değerler ve verdiği mesajlar itibarıyla gerek toplumsal gerekse evrensel öneme sahiptir. Günümüzün büyükleri sonraki kuşaklara daha iyi Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türk, Tatar ve Libyalı öğrenciler, yöresel halk oyunlarını sergiledi.

Bolu

Anıt Park'ta düzenlenen törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Hükümet Meydanı'nda devam eden törende konuşan Çavuşoğlu, geleceği temsil eden çocukların atalarından aldıkları güç ve imanla yarınları şekillendireceklerini söyledi.

"Bu, en önemli emanetleri canınız pahasına da olsa koruyacaksınız, yaşatacaksınız" diyen Çavuşoğlu, "Geleceğimizin güvencesi sizlersiniz. Size bırakılacak milletin bu önemli değerlerini tartışmaya açacak, hiçbir kirli, bulanık ve buzlaşmış odağa ilgi göstermeyeceksiniz" ifadesini kullandı.

Daha sonra öğrenciler, halk oyunları gösterisi sundu ve şiir okudu.

Etkinlikler kapsamında, Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi'nde, Emine Mehmet Baysal Uygulama Okulu öğrencilerince hazırlanan el işi ve resimlerin yer aldığı sergi açıldı.

Düzce

Anıtpark Meydanı'nda çelenk sunumuyla başlayan kutlamalara, 18 Temmuz Spor Salonu'nda devam edildi.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, tüm çocukların bayramını kutlayarak, şunları söyledi:

"Geleceğin çocuklarına eğitimi velilerimiz ve öğretmenlerimiz vermektedir. Velilerimiz evlerinde vatan-millet sevgisini aşılarsalar gelecek nesil sağlam temellerde yetişir. Bu vesileyle bugünün tüm dünya çocuklarına mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum."

Düzce Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement