23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Gülşehir ilçesi ile Göreme beldesinde tören düzenlendi.

23.04.2014 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gülşehir ilçesi ile Göreme beldesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı.

Gülşehir Hükümet Konağı önündeki törene, Kaymakam Murat Ertekin, Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, Cumhuriyet Başsavcısı Öner Aydın, Garnizon Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Abdülkadir Yaprak, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Coşkun, İlçe Milli Eğitim Müdürü H. Mehmet Yıldız, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, Atatürk Anıtı'na çelenk konularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çim sahasında devam eden törenlerde, Kaymakam Ertekin, Belediye Başkanı Arısoy ve Garnizon Komutanı Yaprak, öğrenciler ile halkı selamlayarak, bayramlarını  kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu. Çeşitli gösterilerin sergilendiği program, geçit töreniyle sona erdi.

Göreme beldesinde de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Göreme İlkokulu bahçesindeki törende, öğrenciler çeşitli gösteriler sergiledi.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, burada yaptığı konuşmada, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi, vatanın işgalci devletlerin ordularıyla dolu olduğu ve Türkün eşsiz bağımsızlık mücadelesi verdiği zamanlara denk gelmektedir. Bu tarihlerde, vatanın evlatları, aziz ecdadımız, büyük bir bağımsızlık aşkı taşıyarak eşsiz bir zafer kazanmıştır ve bu şekilde diğer dünya devletlerine örnek olmuştur. İşte, böyle büyük bir zafer, ulusumuzun ulu önderi Atatürk tarafından, milletimizin ve aziz vatanımızın geleceği olan çocuklara armağan edilmiştir" dedi.

Programın sonunda Cingil, Göreme İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine satranç takımı hediye etti.

Cingil, hediye ettiği satrançlarla öğrencilerin kendi aralarında turnuva düzenlemelerini isteyerek, turnuvada birinci olacak öğrenciye de dizüstü bilgisayar hediye edeceğini söyledi. - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement