23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kars'ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çeşitli törenler düzenlendi.

23.04.2014 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kars'ta çeşitli törenler düzenlendi.

Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törene, Vali Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, yaptığı konuşmada, bugün sadece Türkiye'nin değil, tüm dünya çocuklarının bayram yaptığını belirterek, birçok ülkeden gelen, her renkten, her ırktan, farklı dillerden ve dinlerden çocukların bayram yaparak, oynadığını ifade etti.

"Tüm çocuklar bizim, tüm çocuklar masum. Hepsi gül kokuyor, cennet kokuyor. Çocuklar özgür oynamalı, her türlü korkudan emin olmalı, felaketler, savaşlar gözlerini korkutmamalı, aç ve açık kalmamalı, annesiz ve babasız büyümemeli, silahlar güneşlerini gölgelememeli, oyunları yarım kalmamalı" diyen Alkış, görev ve yetkisi ne olursa olsun herkesin çocukları aydınlık yarınlara ulaştırmada kendini sorumlu bilmesi gerektiğinin altını çizdi.

23 Nisan koşusunda dereceye girenlere ödülleri verildi. Tören, şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisinin ardından sona erdi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement