23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Bozüyük, Söğüt, Gölpazarı, Osmaneli ve Pazaryeri ilçelerinde törenler yapıldı.

23.04.2014 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bozüyük, Söğüt, Gölpazarı, Osmaneli ve Pazaryeri ilçelerinde coşkuyla kutlandı.

Bozüyük'teki kutlamalara Kaymakam Köksal Şakalar, Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Süleyman Can, daire müdürleri ve siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda devam eden törende, Okul Müdür Yardımcısı Belgin Yücel, yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının, dünyadaki çeşitli ülke çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu söyledi.

Kutlamalar halk oyunu ekibinin ve öğrencilerin gösterisi ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Söğüt

Söğüt'teki kutlamalara Kaymakam Mithat Gözen, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Mehmet Emin Alan, Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Hakan Gezgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bektaş Uçkun, daire müdürleri ve siyasi parti temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Salih ve Ömer Musaoğlu İlkokulu'nda devam eden törende bir konuşma yapan Uçkun, 23 Nisan'ın zedelenen, aşağılanan, hor görülen milli onurun diriliş günü olduğunu belirterek, Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden doğduğunu söyledi.

Kutlamalar halk oyunu ekibinin ve öğrencilerin gösterisi ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Gölpazarı

Gölpazarı ilçesinde Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan kutlamalara, Kaymakam Vekili Cevdet Bakkal, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Adem Akgümüş, Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Gazimihal İlkokulu bahçesinde devam eden törenlerde Gazimihal İlkokulu öğrencisi Burhan Burak Beyaz, öğrenciler adına konuşma yaptı.

Kutlamalar, şiirlerin okunması halk oyunları ekibinin gösterisi ve tekvando Türkiye Şampiyonası elemelerinde 3. olan Alperen Çınar ile masa tenisi, voleybol ve futbol müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Osmaneli

Osmaneli ilçesindeki törenler, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Atatürk İlköğretim Okulu'ndaki kutlamalara Kaymakam Edip Çakıcı, Osmaneli İlçe Jandarma Komutanı Başçavuş Merdan Akbulut, İlçe Emniyet Müdürü Hicri Görgün, Osmaneli Cumhuriyet Başsavcısı Volkan Altun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Döş, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ve daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Törenler, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, şiirlerin okunması ve ilköğretim okulu öğrencilerinin hazırladığı gösterilerle devam etti.

Tören, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Pazaryeri

Pazaryeri ilçesindeki törenler, Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene, Kaymakam vekili Eyüp Kaykaç, Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş İsmail Erdin, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Akpınar, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Pazaryeri İlkokulu'nda devam eden kutlamalarda, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin kupa ve madalyalarının verilmesi, şiirlerin okunması, halk oyunları ve skeç gösterileriyle sona erdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, kentteki okullarda da çeşitli etkinliklerle kutlandı. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement