23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Kültür Merkezi'nde kutlama programı düzenlendi İstanbul Valisi Mutlu: "Hiçbir çocuğumuzun, hiçbir insanımızın gözünde ve gönlünde hüzün olmaması bu güzel günde bu özel günde en özel dileğimizdir"

23.04.2014 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Feshane Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Program, saygı duruşunda bulunulmasının ardından TRT İstanbul Çocuk Korosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

TRT Çocuk Korosu'nun konserinden sonra 2014 Halkoyunları Yarışması'nda Marmara Bölgesi birincisi olan Sultan Gazi 75. Yıl ekibi, Artvin yöresi oyunlarını sergiledi.

Ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kompozisyon, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Mehteran Takımı da gösteri sundu.

Vali Mutlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 23 Nisan 1920 yılında Ankara'da TBMM'nin açılışıyla milli iradenin günü olarak kutlanan bu güzel günde, başta çocuklar olmak üzere bütün halkın bayramını kutladığını söyledi.

Bu günün çok özel bir gün olduğunu ifade eden Mutlu, şöyle konuştu:

"Büyük Atatürk'ün, çocuklara armağan ettiği bu özel günde bütün dileğimiz milli iradenin, milli egemenliğin her zaman milletin ruhunda ebediyen yaşatılması ve meclisimizin ebediyen bu milli iradenin ve egemenliğin sembolü olarak açık kalmasıdır. Çocuklara armağan edilen böyle özel bir günde de çocuklarımızın mutluluğu her şeyin üstündedir. Bütün çocuklarımızın gönlünde ve gözlerinde mutluluk pırıltılarının daim olmasını yürekten diliyorum. Hiçbir çocuğumuzun, hiçbir insanımızın gözünde ve gönlünde hüzün olmaması bu güzel günde, bu özel günde en özel dileğimizdir. Bütün çocuklarımızın da bayramını içten dileklerimle kutlamak istiyorum."

"Yarınlar için yapılacak en güzel yatırım, çocuklarına yapılacak yatırımdır"

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, törende yaptığı konuşmada, tarihin en zor günlerinin yaşandığı dönemlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlığı kurtaracaktır" düşüncesiyle istiklal meşalesini yaktığını söyledi.

Bu meşalenin, milletin bağımsızlık meşalesi olduğunu ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

"Bağımsızlığın sadece vatanı düşmanlardan kurtarmaktan ibaret olmadığı gerçeğiyle hareket eden Gazi Mustafa Kemal Paşa, eğitimden ekonomiye, hayatın her  alanına tam bir bağımsızlığı amaç edinmiştir ve bu bağımsızlığı koruyan kişilerin ise yarının büyükleri olacak olan çocukların olduğunu biliyordu. Bu bağlamda yarınlar için yapılacak en güzel yatırım, bugünün çocuklarına yapılacak yatırımdır. Bu şiarla şöyle dile getirmiştir çocuklarla olan güvenini; 'Küçük hanımlar, küçük beyler. Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk pırıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizlersiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu bilin ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey beklemekteyiz."

Yıldız, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı sadece kendi ülke çocukları için değil, dini, inancı, kökeni fark etmeksizin tüm dünya çocuklarına armağan edilmesinin haklı gururunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Kutlamaların ardından Vali Mutlu ve beraberindekiler, çocuklarla fotoğraf çektirdi.

Kutlamalara katılan çocuklar, kendileri için oluşturulan oyun parklarında eğlendi.

Bu arada pankart açarak "Berkin Elvan Ölümsüzdür" şeklinde slogan atan kişilere güvenlik güçleri müdahale etti. Polisler, protesto gösterisinde bulunan kişileri uzaklaştırarak, Feshane'deki kapalı alana aldı.

Gazetecilerin 1 Mayıs ile ilgili soru sormak istemesi üzerine Vali Mutlu, "Bunları kaç defa söyledim, bunlarla ilgili kaç açıklama yaptım biliyorsunuz, aynı şeyleri tekrar etmek durumunda kalmayalım" dedi.

Bir basın mensubunun protesto gösterisini görüntülerken polisler tarafından tartaklandığını iddia etmesi üzerine Mutlu, "Bakacağız, geçmiş olsun. İlgileneceğim ben" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti
    19:40 Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti

    Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan 289 sözleşmeli er için yemin töreni düzenlendi. Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, törende yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türk milletinin hizmetinde olduğunu vurguladı. Ant içme törenlerinin milli birlik ve beraberliği güçlendirdiğini belirten Baş, sözleşmeli erlerin yemin etmesiyle tören sona erdi.

  • İzmir Buca'da Otomobil Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
    19:39 İzmir Buca'da Otomobil Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı

    İzmir'in Buca ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Y.B. (18) idaresindeki otomobil kontrolden çıkarak takla attı. Kazada, araçta bulunan Batuhan Kahraman hayatını kaybederken, sürücü ve araçtaki P.A.G. ağır yaralandı. Yaralılardan P.A.G'nin hayati tehlikesi bulunuyor.

  • Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi
    19:38 Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi

    Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında ilçe merkezinde yürüyüş yapıldı ve Atatürk Parkı'nda halı sergisi açıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, turizmin ilçenin geleceği olduğunu belirtti.

  • BM Uzay İşleri Ofisi Direktörü Çin'e Yapacağı Ziyarette Çinli Uzay Yetkilileriyle Bir Araya Gelme İstediğini Belirtti
    19:19 BM Uzay İşleri Ofisi Direktörü Çin'e Yapacağı Ziyarette Çinli Uzay Yetkilileriyle Bir Araya Gelme İstediğini Belirtti

    Birleşmiş Milletler Uzay İşleri Ofisi Direktörü Aarti Holla-Maini, Çin'in uzay keşfi alanındaki başarılarından ve tüm insanlığa fayda sağlamak üzere uzay teknolojilerinden yararlanma konusunda ofisiyle yaptığı yakın işbirliğinden övgüyle bahsetti. Holla-Maini, Çin'e yapacağı ilk ziyarette Çinli uzay yetkilileri ve uzmanlarıyla bir araya gelmeyi beklediğini ifade etti.

  • Emine Erdoğan: Bitkilerle tedavi bilimsel geçerliliği olan bir yöntem halini almıştır
    19:16 Emine Erdoğan: Bitkilerle tedavi bilimsel geçerliliği olan bir yöntem halini almıştır

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, bitkilerle tedavinin bilimsel geçerliliği olan bir yöntem haline geldiğini belirtti. Emine Erdoğan, Türkiye'nin bitkilerle tedavi alanında önemli bir yere sahip olduğunu ve bu alanda yapılan araştırmaların insan hayatına büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel: Bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddiaları araştırılır ve disiplin süreci başlatılır
    19:15 CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel: Bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddiaları araştırılır ve disiplin süreci başlatılır

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, yerel seçim sürecinde bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddialarına ilişkin, bu iddiaların araştırılacağını ve gerekli disiplin süreçlerinin başlatılacağını söyledi. Yücel ayrıca, İran ve İsrail arasındaki gerilime değinerek Türkiye'nin bu durumda nasıl bir strateji izleyeceğini sordu ve Türkiye'nin Orta Doğu'da gerilimi yükseltecek politikalara karşı olduğunu vurguladı. Ayrıca, emeklilere ekonomik büyümenin yansımamasını eleştiren Yücel, asgari ücretin güncellenmesi gerektiğini belirtti. Yücel, ayrıca Adalet Bakanı'nın yeni anayasa konusunda herkesin mutabık olduğunu söylemesine karşılık, CHP'nin hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye olan bağlılığını vurguladı. Haberde ayrıca, bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddialarının araştırılacağı ve disiplin sürecinin başlatılacağı ifade edildi.

  • Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar Hayatını Kaybetti
    19:14 Edirne Turizm Elçisi Bahri Dinar Hayatını Kaybetti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Dinar, Edirne'nin gastronomi turizmi için çalışmalar yürütmekteydi. Cenaze törenine birçok kişi katıldı.


Advertisement