23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta törenler düzenlendi.

23.04.2014 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta düzenlenen çeşitli törenlerle kutlandı.

Trabzon Bedri Rahmi Eyüboğlu İlkokulu bahçesindeki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende, Trabzon Büyükşehir Belediyesi bando takımı konser verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, burada yaptığı konuşmada, 23 Nisan'ın Türk milletinin egemenliğini kazanması açısından önemli olduğunu vurgulayarak, "Bağımsızlık ve cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda göstermeye başladığı gün olan TBMM'nin açılışının 94. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz. Aynı zamanda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı engin bir şevk ve coşkuyla kutluyoruz. Bu önemli gün hepimize kutlu olsun" dedi.

Konuşmanın ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokullar arasında düzenlenen şiir ve mektup yarışmasında dereceye giren öğrenciler eserlerini okudu.

Halk oyunları ekibinin gösteri sunduğu tören, öğrenciler tarafından hazırlanan "Bu Benim Eserim" adlı proje sergisinin açılışının ardından sona erdi.

Törene Vali Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, diğer ilgililer, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Rize

Rize'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı.

Kutlamalar kapsamında Vali Nurullah Çakır'ın makamına, Kurtuluş Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi Name Kamburoğlu oturdu.

Çakır, buradaki törende yaptığı konuşmada, gelecek nesillerin çok daha önemli hizmetler yapacağını belirterek, "Toplumun tüm kesimleri ile gelecekte daha iyi hizmetler edebilmeniz için var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye önemli projeleri hayata geçirdi. Fatih Projesi sayesinde teknolojik yeniliklerle buluştu. Bu çalışmalar geleceğe olan güvenimizi artırıyor. Eksiklikler elbette var ama bunları gidermek bizim görevimiz" diye konuştu.

Temsili vali Kamburoğlu ise Rize'de iyi yönde gelişim olduğunu vurgulayarak, bazı eksikliklerin giderilmesi için Belediye Başkanı Reşat Kasap ve İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül'ü telefonla arayarak bir süre onlarlr görüştü.

Valilik makamına oturmanın kendisini heyecanlandırdığını belirten Kamburoğlu, "İnşallah gelecekte bizler de ülkemiz için çalışacağız. Bu bayramı bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'e ve silah arkadaşlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Çakır, daha sonra Kamburoğlu'nu ÇAYKUR İlköğretim Okulundaki törene makam aracı ile getirdi.

Artvin

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Artvin'de de çeşitli törenlerle kutlandı.

Artvin Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan kutlamalar, Artvin Şehir Stadında devam etti.

Törene Vali Kemal Cirit, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yanmaz, burada yaptığı konuşmada, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün düşüncesinde çocukların, milletin geleceği olduğuna işaret ederek, "Onlara duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak, milli bayramımız 23 Nisan'ı çocuklara armağan etmiştir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk devletinin devamını emanet edeceğimiz yeni cumhuriyet bekçilerinin bu bilinçle yetişmesi amacıyla 23 Nisan önemli bir vesiledir" ifadelerini kullandı.

Törende, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla öğrenciler arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi.

Kutlamalar, öğrencilerin sunduğu çeşitli gösterilerin ardından sona erdi.

Gümüşhane

Gümüşhane'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Meydanı'nda İl Milli Eğitim Müdürü Murat Şükrü Baş'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan kutlamalar, yağmur dolayısıyla Aydın Doğan Spor Salonunda devam etti.

Törene Vali Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Ercan Çimen ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Anaokulu öğrencilerinin günün anısına Mayda, Önder ve Çimen'e çiçek hediye ettiği törende, öğrenciler arasında çuval, yoğurt yeme ve halat yarışması gerçekleştirildi.

Tören, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından tamamlandı.

Bayburt

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bayburt'ta törenle kutlandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan'ın Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile başlayan etkinliklere, Bayburt Ortaokulunda devam edildi.

Törene, Vali Mükerrem Ünlüer, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Kalkan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmail Ferhat Özbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, diğer ilgililer, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bayburt Ortaokulu Müdürü Mustafa Kahraman, burada yaptığı konuşmada, 23 Nisan'ın sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilime, teknolojiye açılan aydınlık büyük bir kapı olduğunu söyledi.

Tören, öğrencilerin hazırladığı çeşitli gösteriler ve halk oyunları ekibinin sahne almasının ardından sona erdi. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement