23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Adıyaman'ın ilçelerinde coşkuyla kutlandı.

23.04.2014 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Besni'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

23 Nisan kutlamaları ilk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni ile başladı. Buradaki törenin ardından protokol Besni İlkokulu Bahçesi'ndeki kutlama programına katıldı.

Programda, ilkokul ve anasınıfı öğrencileri tarafından şiirler okundu, oyun gösterileri ve yarışmalar yapıldı.

Yarışmalarda birinci olan öğrencilere hediyeler verildi. Program sonunda Besni Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından çocuklara pamuklu şeker dağıtıldı.

Jandarma, 10 adet bisiklet dağıtttı

İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Jandarma Teşkilatı'nın 175. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla köy okulları arasından belirlenen başarılı 10 öğrenciye 23 Nisan Çocuk Bayramı programında 10 adet bisiklet ve Jandarma Logolu balonlar dağıtıldı.

Bisikletler köy okullarından belirlenen başarılı olan öğrencilere Besni Kaymakamı Emrah Yılmaz, Besni Garnizon Komutanı İsmail İri, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, Besni İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç tarafından verildi.

- Kahta

Kahta İlçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları coşkuyla kutlandı.

Hükümet Konağındaki Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Alkayış'ın  çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Hükümet Konağında gerçekleştirilen çelenk töreninin ardından Atatürk Şehir Stadyumundaki törenlere geçildi. Stadyumdaki törende Kaymakam Metin Esen, Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Garnizon Komutanı Erhan Başıbüyük, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Atatürk Şehir Stadyumuna gerekleştirilen program, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Kubilay Ortaokulu öğrencileri tarafından Kukla Şov gösterisi ilgiyle izlendi.

Öğrenciler tarafından gerçekleştirilen çuval ve yumurta yarışından sonra Halk Eğitim merkezi müdürlüğü bünyesindeki halk oyunları ekibi gösterileri gerçekleştirildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle gerçekleştirilen resim, şiir, kompozisyon ve sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, törenle verildi.

Stadyumdaki törenleri öğrenci velileri ile çok sayıda vatandaş izledi.

Gölbaşı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Gölbaşı'nda coşkuyla kutlandı.

Hükümet konağı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından çelenk sunma programı düzenlendi.

Çelenk sunma töreninden sonra kutlamalar Gölbaşı Kapalı Spor Salonu'nda devam etti.

Kutlamalarda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Özduman, 23 Nisan'ın çocuklara bir armağan halka ise bağımsızlığı kazandıran önemli bir gelişme olduğu vurgusunu yaparak, her yıl bu coşkunun daha da katlandığını söyledi.

Programda öğrenciler çeşitli gösterile sundu. Program sonunda ise resim, müzik ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere çeşitli ödüller takdim edildi.

Çelikhan

Çelikhan ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramının 94. yıl dönümü büyük bir coşku ve heyecan ile kutlandı.

Hükümet konağı önünde bulunan Atatürk büstüne çelenklerin konulması ile başlayan kutlamalar, Çelikhan Çok Programlı Lisesinin bahçesinde devam etti.

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okudu.

Pınarbaşı orta okulu halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından kutlamalar sona erdi. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement