23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Sivas'ın Ulaş ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenle kutlandı.

23.04.2014 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Ulaş ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenle kutlandı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ulaş Kaymakamı Ali Altınkaynak, öğrencilerin bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Kanca, "23 Nisan günü, hem Türk milleti hem de tüm dünya çocukları için çok önemli bir gündür. Hepimize kutlu olsun" dedi.

Çocuklara verdiği değeri her fırsatta ifade eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan'ı dünyadaki tüm çocuklara armağan ettiğini anımsatan Kanca, "Atatürk'ün böyle önemli bir günü siz çocuklara armağan etmesi, şüphesiz ki tesadüf değildir. Atatürk, bu davranışıyla hem Türk çocuklarına olan güvenini ifade etmiş hem de en değer verdiği vatanını koruyacak, onu sonsuza dek yaşatacak olanın yine en sevdiği çocuklara emanet etmek olduğu inancını göstermektedir. Bugünü milletçe coşkuyla kutlamaktayız. 23 Nisan, tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Milletimiz, egemenliğini, yurdumuzu ele geçirmek isteyen düşmanlar ve iş birlikçilerine karşı büyük bir onur mücadelesi vererek kazanmıştır. Bu nedenledir ki egemenliğimiz,  varlığımızın başında gelir" diye konuştu.

Öğrencilerin şiirler okuyup gösteriler sunduğu törende, halat çekme ve yumurta taşıma yarışması yapıldı. Törende, Eskikarahisar ve Şenyurt köyünden gelen öğrenciler de gösteri sundu.

Törene, Ulaş Belediye Başkanı İsrafil Göçgün, İl Genel Meclis Üyesi Ersin Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Gencer, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement