23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Çeşitli sivil toplum kuruluşu, meslek örgütü, sendika ve girişim üyesi bir grup, çocukların hak ihlalleri yaşadığı gerekçesiyle Beyoğlu'nda eylem yaptı.

23.04.2014 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çeşitli sivil toplum kuruluşu, meslek örgütü, sendika ve girişim üyesi bir grup, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocukların hak ihlalleri yaşadığı gerekçesiyle Beyoğlu'nda eylem yaptı.

Galatasaray Meydanı'nda toplanan grup, üzerinde çocuk resimleri bulunan büyük pankart açtı.

Grup adına açıklama yapan Zeynep Cansu Elifoğlu, çocukların yaşamını zorlaştıran ve değersizleştiren uygulamaların bir bir hayata geçtiğini iddia ederek, giderek artan baskı ve şiddet ortamının da çocukların yaşamını olumsuz etkilemesine tahammül edemediklerini söyledi.

Elifoğlu, bu sorunları oluşturanlara karşı tepki göstermenin bir duyarlılık değil sorumluluk olduğunu savunarak, hak temelli bir çocuk politikası oluşturmanın devletin yükümlülüğü olduğunu kaydetti.

Zeynep Cansu Elifoğlu, hak temelli ve bütüncül bir çocuk politikası oluşturulana kadar devletin bu yükümlülüğünü dile getirmekten ve bunun için mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement