23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kutlamalar kapsamında, İstanbullu 700 çocuk boğaz turu yaptı.

23.04.2014 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İstanbullu 700 çocuk boğaz turu yaptı.

TURMEPA'dan yapılan açıklamaya göre, "Görmediğim şeyi bilemem, bilmediğim şeyi sevemem, sevmediğim şeyi de koruyamam" anlayışından hareketle bu yıl "Mavi Kuşak Hareketi-İstanbul Boğazı" projesi çerçevesinde denizi görmemiş İstanbullu çocukları denizle tanıştırdı.

Boğaz turuna çıkarılan ve Sancaktepe, Sultanbeyli, Ümraniye, Kağıthane, Gaziosmanpaşa gibi ilçelerde yaşayan ilköğretim öğrencileri, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlendi. Çocukların Beşiktaş iskelesine taşımasını ise İETT Genel Müdürlüğü üstlendi.

Bu yıl ki ana teması "İstanbul Boğazı" olan boğaz turunda 80'e yakın TURMEPA gönüllüsü, çocuklara çevrelerine ve geleceklerine sahip çıkmanın önemini anlattı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA Genel Müdürü Akşit Özkural, bu özel ve anlamlı etkinliğin 5'incisini düzenlemekten duyduğu memnuniyeti belirtti.

TURMEPA'nın, bu yılki etkinlikle 9 bin 700 çocuğu denizle buluşturduğunu aktaran Akşit, bu çalışmalara rağmen İstanbul'da 10 binlerce çocuğun denizle tanışmayı beklediğini ifade etti.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da bir eğitimci olarak her zaman en büyük hedeflerinin başında eğitimin niteliğini arttırmak ve öğrencilere mümkün olduğu kadar ulaşmak arzusu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"23 Nisan günü öğrencilerimiz 'İstanbul'un Çocukları Denizle Buluşuyor' projesi ile hem İstanbul Boğazı'nın güzelliklerini seyredecek hem de yapılacak etkinliklerle becerilerini sergileyecekler. Ayrıca daha temiz bir dünya için yapılması gerekenler konusunda da bilgi alacaklar. En büyük arzum; öğrencilerimizin dimağında tatlı bir hatıra bırakmak ve onların güzel bir gün geçirmesini sağlamak."

Boğaz turuna çıkarılan çocuklar, çizgi film karakterlerinin kılığına giren animatörler ve palyaço eşliğinde eğlendi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yerel Seçimler Sonrası En Genç Muhtarlar Belirlendi
    15:06 Yerel Seçimler Sonrası En Genç Muhtarlar Belirlendi

    31 Mart yerel seçimleri sonrası yeni seçilen muhtarların en genci Ağırnas Mahallesi Muhtarı Cem Güven oldu. 1990 doğumlu olan Cem Güven, 34 yaşında Ağırnas Mahallesi için muhtarlık hizmeti yürütüyor. Genç ve dinamik muhtarlardan bir diğeri de Kocasinan İlçesi Boyacıköy Mahallesi Muhtarı 35 yaşındaki Ahmet Berk oldu.

  • Türkiye'de afet gönüllülerinin sayısı 1,5 milyona ulaştı
    15:04 Türkiye'de afet gönüllülerinin sayısı 1,5 milyona ulaştı

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Türkiye'de afet gönüllülerinin sayısının 1,5 milyona ulaştığını belirtti. Sezer, afetlerle mücadele etmenin temel şartının riski azaltmak olduğunu vurguladı. Türkiye'nin kriz yönetimi kapasitesinin dünyada ilk sıralarda yer aldığını ifade etti. Vali Sezer, afetlerde gönüllülerin ön saflarda olduğunu ve gönüllülük sisteminin iyi seviyelere geldiğini aktardı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk gençliğinin potansiyelini vurguladı
    15:03 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk gençliğinin potansiyelini vurguladı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin genç ve çalışkan nüfusunun en büyük güç olduğunu belirtti. Kacır, gençlerin teknoloji ve inovasyon alanındaki başarılarına vurgu yaparak, Türk gençliğinin dünyanın en iyisi olabileceğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin havacılık ve sanayi alanındaki başarı hikayesini anlattı ve gençlere kendilerini çok yönlü olarak geliştirmelerini tavsiye etti.

  • Sakarya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları kınandı
    14:58 Sakarya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları kınandı

    Sakarya'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayan bir protesto düzenledi. Adapazarı Kültür Merkezi önünde toplanan grup, saldırıların insanlık değerlerine aykırı olduğunu vurgulayarak, bölgedeki barış ve istikrarın sağlanması için harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

  • Sakarya'da Çalındığı Sanılan Çanta, Sokak Köpeği Tarafından Alındı
    14:56 Sakarya'da Çalındığı Sanılan Çanta, Sokak Köpeği Tarafından Alındı

    Sakarya'nın Geyve ilçesinde, içerisinde ziynet eşyaları ve para bulunan çanta, sahipsiz bir sokak köpeği tarafından alınarak uzaklaştı. Güvenlik kamerası görüntülerine göre, köpek çantayı alıp tarladan uzaklaştırdı. Çift, çantanın çalındığını düşünerek jandarmaya haber verdi. Ancak çanta, yakınlarda bulunarak sahibine teslim edildi.

  • Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    14:54 Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Malatya’nın Akçadağ ilçesinde saat 14.13’te 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


Advertisement