23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Denizli Çivril Sağlık Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Şemdinli'deki öğrencilerle kutladı.

23.04.2014 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Çivril Sağlık Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Şemdinli'deki öğrencilerle kutladı.

İlçede 4 yıl önce İngilizce öğretmenliği yapan Ergün Aksoy, Denizli'de görev yaptığı okuldan bir grup öğrenci ve öğretmenle Güzelkonak Yatılı İlköğretim Bölge Okulundaki 23 Nisan etkinliklerine katıldı.

Okulun bahçesinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Güzelkonak YİBO Müdürü Sakıp Yaşar, günün önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Şiirlerin okunması, tiyatro ve halk oyunları gösterisi gibi etkinliklerin yapıldığı kutlamalara katılan Denizli Çivril Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, köylülerin de katılımıyla Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.

Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, Denizli'den gelen öğrencilere de okul yönetimi tarafından Şemdinli balı ve çeşitli hediyeler verildi.

Denizli Çivril Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Hayati Çalım, Denizli'den gelirken nasıl karşılanacaklarını merak ettiklerini ama giderken gönüllerini burada bırakarak ayrılacaklarını söyledi.

Çalım, "Bizi burada ağırlayan komutanından, öğretmeninden, öğrencisinden, tüm Güzelkonak ve çevre köylerinde bulunan insanlara minnettarız" dedi.

Öğretmen Aksoy ise 4 yıl sonra öğrencileriyle bir araya gelmenin sevincini yaşadığına değinerek, "Şemdinli'ye gidiyorum gelmek isteyen var mı dediğimde bütün öğrencilerimiz parmak kaldırdı. Beni bu konuda asıl gururlandıran buydu. Vaktimiz olursa bütün köyleri tek tek dolaşmak isteriz. Burada çok güzel dostluklar edindim" diye konuştu.

23 Nisan programına katılmak için Şemdinli'ye geldiklerini ve insanların çok sıcak ilgisiyle karşılaştıklarını anlatan öğrencilerden Fatmanur Şahan da ilçede büyük alışveriş merkezlerinin, kapalı spor salonlarının olmadığını ama büyük bir manevi güç olduğunu ifade etti.

Hayatındaki en anlamlı 23 Nisan etkinliğine katıldığını ve insanların kalplerindeki sıcaklığın her şeye yansıdığını dile getiren Şahan, ilçede geçirdikleri süre içinde kendilerine yakın ilgi gösteren köylülere ve tüm kurum amirlerine teşekkür etti.

Güzelkonak YİBO öğretmenlerinden Necdet Can ise geçen yıl Denizli'ye gittiklerini bu yıl da Denizlili öğrencileri Güzelkonak'ta ağırladıklarını bildirerek, 23 Nisan'ı doğu-batı kardeşliğinde bir arada kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Kutlamaların ardından okul yönetimi ve öğrenciler, Denizli'den gelen misafirlerle piknik yaptı. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement