23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Korkuteli ve Elmalı'da tören düzenlendi.

23.04.2014 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Korkuteli ve ELmalı ilçelerinde de kutlandı.

Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kocagöz'ün Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törene, Kaymakam Erkan Karahan, Belediye Başkanı Hasan Gökce, İlçe Garnizon Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Adem Ergüler, Cumhuriyet Başsavcısı İnan Toptimur, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Kocagöz, 23 Nisan 1920 tarihinin, Cumhuriyet yolunda atılan en büyük adım olduğunu söyledi.

Devletin yönetim sisteminde başlayan büyük değişimin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlandığını anlatan Kocagöz, "Türk milletinin ufku açılmıştır. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, bugünü ulusumuza çocuk bayramı olarak armağan etmiş, bu yönüyle dünya ölçeğinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir" dedi.

Törende öğrenciler halat çekme, mumyalama, çuval yarışı gibi bazı oyunlar oynadı. Düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Elmalı

Elmalı Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene ise Kaymakam Mehmet Murat Çekmen, Belediye Başkanı Ümit Öztekin, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Kürşat Şenol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Candeğer, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Mutlu ile vatandaşlar katıldı.

Candeğer'in günün anlam ve önemini anlatan konuşmasının ardından çocuklar şiirler okudu, dans ve yöresel halk oyunları gösterisi sundu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement