23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Estonya ve Bulgaristan'ın aralarında bulunduğu 8 ülkeden gelen misafir öğrenciler, Serdivan ilçesinde halk oyunları gösterisi sundu.

23.04.2014 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Estonya ve Bulgaristan'ın aralarında bulunduğu 8 ülkeden gelen misafir öğrenciler, Serdivan ilçesinde halk oyunları gösterisi sundu.

Sakarya 10. Uluslararası Egemenlik Haftası Halk Oyunları Festivali'ne katılmak üzere Estonya, Bulgaristan, Ukrayna, Arnavutluk, Azerbaycan, Tataristan, Romanya ve Bosna Hersek'ten gelen halk oyunları ekipleri, Serdivan Belediyesinin konferans salonunda izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı.

Ülkelerine özgü yöresel kıyafetler giyen 280 çocuk, bir saat boyunca kültürel müzikler eşliğinde dans etti.

Etkinliğe vatandaşlar ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

- İl Kültür ve Turizm Müdürü Yorulmaz

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin ilk yıllarında sadece Türk halk oyunları ekibinin gösteri yaptığını ancak bu yıl dünyanın çeşitli yerlerinden öğrencilerin birçok yerde kültürlerini tanıttığını söyledi.

Yorulmaz, festivalin bu yıl 10'uncusunu düzenlediklerini anımsatarak, şöyle konuştu:

"Türk dünyasının yanı sıra Balkanlar'dan hatta Endonezya'dan yaklaşık 400 kişilik ekibi bir hafta ilimizde misafir edeceğiz. Bu etkinlik farklı illerde de yapılıyor ancak bizim farkımız var. Öğrenciler, yurtlarda değil, bir hafta boyunca ailelerin yanında kalarak, Türk kültürünü tanıyacak. Bu organizasyonu Sakarya'nın tanıtımı açısından çok önemli buluyoruz çünkü halk oyunları sayesinde öğrenciler, halkları tanıyor, yüz yüze iletişim şansı yakalıyor." - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement