23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kayseri'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ün makamına Mustafa Yazar İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Işılay Zengin oturdu.

22.04.2015 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ün makamına Mustafa Yazar İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Işılay Zengin oturdu.

Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Mustafa Yazar İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinden oluşan heyet, Vali Düzgün'ü ziyaret etti.

Valilik toplantı salonundaki ziyarette, öğrencilerle bir süre sohbet eden Düzgün, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Kutladı.

Dünyada tek çocuk bayramının Türkiye'de olduğunu vurgulayan Düzgün, "Cumhuriyetin ilanından sonra TBMM'nin açılış tarihini Mustafa Kemal Atatürk ulusal egemenlik günü olarak ilan etti. Milletin geleceği ile ilgi karar verme yetkisini yine milletin seçtiği temsilcilere milletvekillerine verildi. Daha sonra Atatürk, bugünü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na dönüştürerek siz çocuklara armağan etti. Dünyadaki tek çocuk bayramı bu bayram, sadece Türkiye'de var onun için de hepinizin bayramı kutlu olsun. İnşallah, sizler önümüzdeki yıllarda ülkenin geleceği için hayırlı görevler yapacak ve bu millete hizmet edeceksiniz" diye konuştu.

Çocukların sorularını da yanıtlayan Düzgün, makamını çocuklardan 4. sınıf öğrencisi Işılay Zengin'e bıraktı.

Valilik makamına oturan Zengin, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular'ın özel kalemini arayarak okullarının önünde trafik ışığı olmadığı için trafik kazalarının çok olduğu bilgisini verdi ve bölgeye trafik ışığı getirilmesi talimatında bulundu.

Zengin, ayrıca okullar arasında bir yarışma yaparak iç ve dış temizliği en iyi olan okula bağış yapılması ve toplan paranın birinci gelen okulun ihtiyaçları için harcanmasını istedi.

Ziyaret sonunda Vali Düzgün, Işılay Zengin ve diğer öğrencilere hediyeler verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement