23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Edirne'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

23.04.2015 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Öğrenciler, kamu kurum müdürleri ve vatandaşların katıldığı törende, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, öğretmenler ile anıta çelenk sunmasının ardından yaptığı konuşmada, çocukların gelecek, umut ve mutluluk anlamına geldiğini söyledi.

Hayatı anlamlandıran sevginin kaynağı ve insanlığın ortak değerinin çocuklar olduğunu belirten Özcan, "Yavrularımızın bir gülüşüne dünyalar değişilmez. Ne yazık ki çağımızın her türlü imkanına sahip modern dünya, hatalarının en ağır faturasını onlara ödetmektedir. Savaşlarla kaybolan insanlığın yeniden var oluşunun ümidi çocuklardır" diye konuştu.

Törende, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere bisiklet hediye edildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları 25 Kasım Stadyumu'nda devam etti.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'nın izlediği kutlamalarda, çocuklar çim alana kurulu oyun parklarında eğlendi.

Öte yandan, 6. Balkan Çocuk Şenliği kapsamında Edirne'de bulunan Bosna Hersek, Arnavutluk, Kosova, Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Moldova ve Sırbistan ile çeşitli illerden gelen öğrenciler gün boyunca gösteriler sunacak.

Tekirdağ'daki tören

Tekirdağ'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Valilik önündeki törende, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile protokol üyeleri katıldı.

Törenin ardından Tekirdağ CHP İl Başkanlığı üyeleri, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu'nun törene katılmamasını gerekçe göstererek, anıtın önüne çelenk bıraktı.

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şeref Çetin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, halkın valisini milli bayramlarda yanında görmek istediğini ifade etti.

Kırklareli'ndeki tören

Kırklareli'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Şevket Dingiloğlu Parkı'nda toplanan öğrenci ve öğretmenler, kortej halinde Vilayet Meydanı'na yürüdü.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan kutlamalar festival alanında devam etti.

Kırklareli Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, burada yaptığı konuşmada, TBMM'nin açılışının 95. yıl dönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Kutlamalara katılan Vali Esengül Civelek tarafından öğrencilere uçan balon dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement