23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki öğrencileri Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

23.04.2015 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki öğrencileri Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Bakanlar Kurulu toplantısının yapıldığı salonda, bakanları "temsilen" oturan çocuklarla tek tek sohbet eden Davutoğlu'nun koltuğuna, Demirlibahçe İlkokulu 3. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Pelin Su Topraksoy oturdu.

Davutoğlu ile öğrenciler arasında renkli diyaloglar yaşandı. Öğrencilere sorular yönelten Davutoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı koltuğuna oturan Yenimahalle Mitat Enç Görme Engelliler Ortaokulu öğrencisi Gökhan Yolal'a, çalışmaların nasıl gittiğini sordu. Yolal, Davutoğlu'na, "Size bir olayı açıklayacağım. Bir dakika, su işleri devam ediyor, bu çalışmada 12 metrelik piton yılanı bulundu. Baraj çalışmasında kepçe kazıyor. Birden 12 metrelik bir piton yılanı kaldırıyor. Kepçe yukarı kaldırıyor ama yılan çıkmıyor. Yılanın kuyruğu hala toprağın içerisindeymiş" karşılığını verdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı koltuğuna oturan Kazan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Mustafa Yusuf Uslu'nun "Yerli araba yapmayı düşünüyoruz" şeklindeki sözleri üzerine Davutoğlu, "Ne zaman başlayacaksınız?" diye sordu. "Önümüzdeki ay" yanıtını veren Uslu'ya Davutoğlu, "Dört tekerlekli olacak değil mi?" sözleri gülümsetti.

Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı koltuğundaki Çubuk Bekir Yılmaz Ortaokulu öğrencisi Hilal Yılmaz'a, "Yeni bir petrol, doğalgaz bul da kurtar bizi" diye espri yaptı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı koltuğuna oturan Sincan Koç İlkokulu öğrencisi Elif Gök'e, gıda fiyatlarını düşürmesini söyleyen Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı koltuğundaki Mamak Yenimutlu İlkokulu öğrencisi ve şehit çocuğu Melike Hazal Bayık'a da "Askerlerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz değil mi? Milli tankımızı, milli uçağımızı yapıyoruz" ifadelerinde bulundu.

Başbakan Davutoğlu, Maliye Bakanı koltuğuna oturan Yenimahalle Kent Kooperatif İlkokulu öğrencisi Ezel Nur Çelik'e "Hazine dolu mu? Bütçe nasıl gidiyor, açık falan vermez değil mi?" diye sordu.

Ekonomi Bakanı koltuğuna oturan Kalecik Ahiler İlkokulu öğrencisi Ahmet Meriç Öztürk'e "İhracat iyi mi, neyi ihraç ediyoruz?" diye soran Davutoğlu, Öztürk'ün "Bilmiyorum" yanıtı üzerine, "Bir daha bilmiyorum deme. Bakanlar bilmiyorum demez" dedi. Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı koltuğuna oturan Etimesgut Ahi Evran Ortaokulu öğrencisi Mustafa Enes Şarklı'nın başını öne eğmesi üzerine, "Kaldır kafanı" diyerek çocukla şakalaştı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı koltuğuna oturan Sincan İMKB Ortaokulu öğrencisi Harun Sezer Arslan ise Bakanlar Kurulu sıralarından ayrılarak basın mensuplarının bulunduğu yerde Başbakan Davutoğlu ile tokalaştı. Arslan, tüm ısrarlara rağmen kuruldaki yerine geçmedi.

Başbakan koltuğunda Pelin Su

Başbakan Davutoğlu, koltuğuna oturan Pelin Su Topraksoy ile de sohbet etti.

Topraksoy'un, "Ülkemizdeki sıkıntılardan biri de elektrik. Ruslar, 1954 yılında ilk nükleer santralini kurdu ama biz 2015 yılındayız, daha hiçbir nükleer santralimiz yok. Bu açıdan biraz ülkemizde kötüyüz" sözleri üzerine Başbakan Davutoğlu, "Ama bu sene ilk nükleer santralin temelini attık değil mi, Akkuyu nükleer santrali" dedi.

Bir gazetecinin, "Sayın Başbakanım, seçimler yaklaşıyor, başkanlık sistemi tartışması var, siz ne düşünüyorsunuz" sorusuna Topraksoy, "Biz sınıf başkanımızı seçtik yani" diye yanıt verdi. Topraksoy'un, "Başka sorusu olan" sözlerine salondan bir süre ses çıkmayınca, Davutoğlu araya girerek, "Çok şanslısın Pelin. Basın mensupları sizi seviyor Sayın Başbakanım, bize olmadık sorular sorarlar" diye espri yaptı.

Pelin Su, "Çözüm süreciyle ilgili siz ne düşünüyorsunuz?" sorusuna karşılık, "kardeşlik" yanıtını verdi.

"Siyasi partilerin seçim vaatlerini nasıl buluyorsunuz, çokça tartışılıyor, siz seçim vaatlerini nasıl değerlendiriyorsunuz, kaynak nasıl bulunacak?" şeklindeki soruya Topraksoy, "Bol keseden harcamak aslında. Bulunabileceğini sanmıyorum" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement