23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ergani'de coşkuyla kutlandı.

23.04.2015 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ergani'de coşkuyla kutlandı.

Öğrencilerin, makamlara temsili oturmasıyla başlayan kutlamalar, Ergani İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey'in Atatürk Anıtına çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Atabey, törende yaptığı konuşmada, çocuklara armağan edilen tek bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin çocukların omuzlarında yükseleceğine olan inancın ifadesi olduğunu söyledi.

Çocukların barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcisi olmasının yanı sıra yarınların güvencesi olduğunu vurgulayan Atabey, şunları kaydetti:

"Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'ni çocuklar ve gençlere ülkemizi emanet etmiştir. Cumhuriyet'e sahip çıkmanın geleceğimiz yönünden taşıdığı önemin bilincinde olduğunuzdan kuşku duymuyorum. Sizlerin, üstlendiğiniz bu tarihsel sorumluluğun gereklerini yerine getirmek için yılmadan çalışacağınıza ve ülkemizi geleceğe taşıyacağınıza inancım sonsuzdur. Bundan sonra görev ve sorumluluk sizlerindir."

Kutlama, öğrencilerin şiir okuması, halk oyunları gösterileriyle sona erdi.

Törene, Ergani Kaymakam Eşref Yonsuz, Cumhuriyet Başsavcısı Zülküf Çelik, Garnizon Komutanı Binbaşı Burak Çetin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tolga Çemrek, Belediye Başkanı Ramazan Kartalmış, Ergani İlçe Emniyet Müdürü Samet Mete Ünsal, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement