23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenlerle Kutlandı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenlerle Kutlandı

Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Afyonkarahisar, Çanakkale, Kütahya, Bilecik ve Yalova'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla törenler yapıldı.

23.04.2015 14:48  Güncelleme: 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Afyonkarahisar, Çanakkale, Kütahya, Bilecik ve Yalova'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla törenler yapıldı.

Bursa'daki kutlamalar kapsamında ilk olarak Heykel semtindeki Atatürk Anıtı'na, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya tarafından çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Sarıkaya, Dörtçelik Çocuk Hastanesi'nde yatan hastaları ziyaret ederek, bayramlarını kutladı, Türk bayrağı, oyuncak, çiçek gibi hediyeler verdi.

Kent Meydanı'nda yapılması planlanan ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle Tayyare Kültür Merkezi'ne alınan kutlama programında ise öğrenciler tarafından şiir ve kompozisyonlar okundu, gösteriler gerçekleştirildi.

Törende, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar hazır bulundu.

Eskişehir

Eskişehir'deki kutlamalar, Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen tarafından çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra, Orhangazi Ortaokulu öğrencisi Berkay Akpınar, Hızırbey İmam Hatip Ortaokulundan Rabia Kurbuz ve Milli Zafer İlkokulundan Elif Berin Üzmez, sırayla Vali Güngör Azim Tuna'nın makamına oturdu.

Akpınar, kentteki trafik sorununun çözümü için metro inşa edilmesini, Kurbuz, küfürsüz ve kavgasız bir Eskişehir için çalışmalar yapılmasını, Üzmez de bilim merkezi açılmasını istedi.

Havanın soğuk olması nedeniyle Atatürk Spor Salonu'nun gerçekleştirilen törende ise öğrenciler tarafından gösteriler sunuldu.

Törene, Vali Tuna, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Garnizon Komutan Vekili Tümgeneral Ateş Mehmet İrez, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Adar, Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Balıkesir

Balıkesir'de ise İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz'in Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Kurtdereli Spor Salonu'nda yapılan kutlamalara, protokol üyeleri ve vatandaşların yanı sıra Yunanistan, Sırbistan, Makedonya ile Bosna Hersek'ten yaklaşık 150 çocuk katıldı. Protokol üyelerine çocuklar tarafından çiçekler takdim edildi.

Tören, günün anlam ve önemini belirten şiir ve kompozisyonların okunması ardından öğrencilerin halk oyunu gösterileriyle tamamlandı.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Kocatepe Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın tarafından çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kutlamalar daha sonra Atatürk Spor Salonu'nda devam etti.

Yalçın, törende yaptığı konuşmada, 23 Nisan 1920'de, demokrasi yuvası, TBMM'nin kurulduğunu hatırlattı.

Kendi gücüne dayanarak varlığını ve bağımsızlığını koruyamayan milletlerin, başkalarının esareti altında kalmaktan asla kurtulamayacağını vurgulayan Yalçın, "Milletimiz dört bir taraftan düşmanlarla çevrili olduğu zamanlarda bile bağımsız ve egemenlik tutkusundan asla ödün vermemiştir" ifadesini kullandı.

Etkinlikler, sportif müsabakalar ile yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Çanakkale

Çanakkale'de, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bu bayramı çocuklara armağan ettiğini anımsattı.

Öğrencilere seslenen Memiş, şöyle konuştu:

"Küçük hanımlar, küçük beyler, sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı bir mutluluk parıltısısınız, memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışın. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz. Unutmayın bugün bizlerin bulunduğu bu makam ve mevkilerde gelecekte sizler yer alacaksınız. Gün sizin gününüzdür, gelecek sizin geleceğinizdir. Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle hepinize sağlıklı, mutlu yarınlar diliyorum."

Öğrenciler tarafından şiirler okunması ve gösteriler yapılmasıyla sona eren törende, Vali Yardımcıları Bekir Sıtkı Dağ ve Cemal Yıldızer, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar hazır bulundu.

Kütahya

Kütahya'daki etkinlikler kapsamında, Vali Şerif Yılmaz, makamını temsili olarak Yunus Emre Ortaokulunun 6'ncı sınıfından İsmail Ayaz ve Asya Sumru Keskin'e devretti.

Bu öğrenciler, okullardaki araç ve gereç eksikliklerinin giderilmesini istedi.

Zafer Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen tarafından çelenk konularak, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Aynı meydanda devam eden etkinliklerde konuşan Esen, Atatürk'ün, "Türk milleti, milli birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir" sözünü hatırlatarak, başarının anahtarının ortak duygu ve düşüncelerle hareket etmek olduğunu ifade etti.

Halk oyunları gösterisi ve şiirler okunduktan sonra resmi geçitle tören tamamlandı.

Bilecik

Bilecik Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan etkinlikler, olumsuz hava koşulları nedeniyle Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde sürdü.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, "Ülkemizin, milletimizin, dünyanın ve insanlığın geleceği ve barışa katkısı açısından büyük önem taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını her geçen yıl daha coşkuyla, heyecanla ve sevinçle kutlarken, geleceğimizin güvencesi olan yavrularımızın, en donanımlı şekilde yetişmesi için gerekli gayret ve çabayı sarf etmekteyiz" dedi.

Öğrencilerin şiir okuması ve halk oyunları gösterisiyle devam eden kutlamalarda, Osmangazi Ortaokulu öğrencileri arasında "yumurta taşıma", "elma yeme" ve "çuvalla yürüme" yarışmaları yapıldı. Etkinlikler, sportif müsabakalar ile yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Kutlamalara, Vali Ahmet Hamdi Nayir, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, 2'nci Jandarma Eğitim Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Yalova

Yalova'da, ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete tarafından çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu'ndaki törende ise öğrenciler tarafından şiirler okundu ve halk oyunu gösterileri yapıldı.

Törene, Vali Selim Cebiroğlu, Garnizon Komutan Vekili Deniz Piyade Albay Erdoğan Gül, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Aslan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Törenlerle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement