23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Uşak'ta tören düzenlendi.

23.04.2015 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İzmir, Aydın, Denizli, Manisa ve Uşak'ta tören düzenlendi.

İzmir Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı'nın Atatürk Anıtı'na çelenk koyması, ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri, rektörler ve siyasi partilerin temsilcileri de katıldığı kutlama programında ilkokul öğrencilerinin protokol üyelerine çiçek verdi.

Törende yaptığı konuşmada TBMM'nin açılış sürecini anlatan Bardakcı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuk sevgisini vurguladı. Bardakcı, yarının büyükleri çocukların Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu zor şartları unutmaması gerektiğini ifade ederek, gelişmiş bir ülke olmak için bilimin ve fennin yol gösterici kabul edilmesi gerektiğini söyledi.

Öğrencilerin şiirler okumasının ardından 500 öğrencinin katıldığı gösterileri İzmirliler ilgiyle izledi.

Hava sıcaklığının 9 derece ölçüldüğü tören sırasında bazı öğrencilerin üşüdüğü görüldü.

Öte yandan Balçova ilçesindeki Ertuğrulgazi İlkokulu'nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde "Hayata El Ver" etkinliği düzenlendi.

Ani kalp durması konusunda farkındalık ve bilinç oluşturmak için hayata geçirilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından da desteklenen proje için düzenlenen etkinlikte, senaryo gereği öğrenciler, okul bahçesinde fenalaşan öğretmenlerine müdahalede bulundu, sağlık ekipleri gelinceye kadar kontroller ve kalp masajı yaptı.

Denizli

Denizli Valiliği önünde İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz'un Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan kutlamalar daha sonra okullarda devam etti.

Çelenk sunma töreninin ardından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Belediye Kent Konseyi Çocuk Meclisi'ni makamında kabul etti. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Delikliçınar Meydanında çocuk şenliği düzenlendi. Öğrenciler, etkinlikte çeşitli gösteriler sundular.

Merkezefendi ilçesindeki Yeşilköy İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu'nda eğitim gören öğrenciler, kutlamalar kapsamında saygı duruşunun ardından müzik öğretmenleri eşliğinde işaret diliyle İstiklal Marşı'nı söyledi. Program kapsamında öğrenciler okul bahçesinde bando takımıyla gösteri sundu, hazırladıkları oyunları sergiledi.

Acıpayam, Tavas ve Kale ilçelerinde, Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlama etkinliklerinin okullarda devam etmesi planlanan bölümü, kar yağışı nedeniyle ertelendi.

Manisa

Manisa'da Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan törene Vali yardımcısı Mesut Eser, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Okullarda düzenlenen etkinliklerle devam eden kutlamalarda Şehzadeler ilçesi Karağaçlı İlkokulu'nun 60 yaşındaki öğretmeni Vahidettin Demirkol, 1. sınıf öğrencileriyle hazırladığı gösteride dans etmesi ilgiyle izlendi.

Soma'da SOLOTÜRK gösterisi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Soma İlçesinde Türk Hava Kuvvetleri'nin gösteri ekibi SOLOTÜRK, gösteri uçuşu yaptı.

SOLOTÜRK F-16 Uçuş Ekibi Komutanı Pilot Yüzbaşı Yusuf Kurt'un gösterileri, Somalılar tarafından ilgiyle izlendi.

İlçe merkezinde açılan SOLOTÜRK standını ziyaret edenler ekip üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi, öğrencilere SOLOTÜRK'ün şapka ve tişörtleri hediye edildi.

Aydın

Aydın'da Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan etkinlikte, protokol ve öğrencilerin katılımıyla Atatürk Kent Meydanı'na kadar "şenlik yürüyüşü" gerçekleştirdi.

Atatürk Kent Meydanı'nda öğrenciler şiir okudu, halk oyunları sergiledi.

Meydandaki kutlama törenine Vali Erol Ayyıldız'ın yerine Vali Yardımcısı Halil Canavar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Uşak

Uşak'ta meydanında Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan etkinliklerde, Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ve bazı öğrenciler Uşak Valisi Seddar Yavuz'u ziyaret etti.

Ziyarette çocuklara çeşitli hediyeler veren Vali Yavuz, 23 Nisan'ın sadece Türk çocukları için değil tüm dünya çocuklara armağan edildiğini söyledi.

Daha sonra yapılan kutlama etkinliklerinde, öğrenciler şiirler okudu, gösteriler sergiledi. Okullarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene Uşak Valisi Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Yusuf Yalçın, AK Parti Milletvekili Mehmet Altay, CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz,  protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement