23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Batman, Bingöl ve Siirt'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

23.04.2015 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Batman, Bingöl ve Siirt'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Diyarbakır'da Anıt Park'taki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, valilik önündeki etkinlikle devam etti.

Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, burada yaptığı konuşmada, 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adım olduğunu söyledi.

Ecdadın bıraktığı en büyük servetin milli egemenlik olduğunu vurgulayan Hurata, şöyle konuştu:

"Bizler çocuklarımıza özgürlüklerle dolu adaletli ve güzel canlar bırakmak istiyorsak en büyük görevimiz bu servete sahip çıkmak olmalıdır. Bize bırakılan bu serveti daha güzel şekilde yarınlara ulaştırmak asıl sahibi olan çocuklarımıza ve onlara mutlu yarınlar bırakmak istiyorsak, onların geleceğini teminat altına alacak olan cumhuriyetin değerlerini demokrasiyle zenginleştirerek sahip çıkmak zorundayız."

Çocukların gösterileriyle sona eren törene Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sarra Bucak ve vatandaşlar katıldı.

Batman

Atatürk Parkı'ndaki programda Vali Azmi Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan ve Belediye Başkanı Sabri Özdemir öğrencilerin bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, günün anlamına ilişkin konuşma yaptı.

Resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tören çeşitli gösterilerle son buldu.

Siirt

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar, Atatürk Stadyumu'nda devam etti.

Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay'ın yaptığı konuşmanın ardından öğrenciler arasında yumurta, çuval ve yoğurt yarışması yapıldı.

Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirildiği törene Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Çığır, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şırnak

Şırnak Valiliği önündeki ilk tören Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz'ün Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Spor salonunda devam eden programda öğrencilerin gösterileri renkli görüntüler oluştururken, ana sınıf öğrencisi 5 yaşındaki Hatice Yıldırım'ın okuduğu "Bayrak" şiiri beğeni topladı.

Törene Vali Ali İhsan Su, 23. Jandarma Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Emniyet Müdürü Celal Sel, Şırnak Üniversite Rektör Vekili Murat Şeker de katıldı.

Bingöl

Bingöl'de olumsuz hava koşulları nedeniyle spor salonunda yapılan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından program, yumurta ve çuval yarışıyla devam etti.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren işaret dili kursunda eğitim gören kursiyerler 10. Yıl Marşı'nı okudu.

Törene, Vali Yavuz Selim Köşger, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Jandarma Komutanı Selahattin Mersin ve Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı da katıldı.

Karlıova ilçesindeki etkinlikte öğrenciler Türkçe ve Kürtçe şarkılar seslendirdi.

Mardin

Hükümet Konağında Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Elifana Mehmet Konuş İlköğretim Okulu'nda devam etti.

Öğrencilerin şiir okuması, halk oyunları ve çeşitli gösterilerle devam eden kutlamalar, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Törene, Vali Ömer Faruk Koçak, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özel, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement