23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı koltuğuna, bu yıl temsili olarak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Ayten Avcı oturdu.

23.04.2015 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı koltuğuna, bu yıl temsili olarak Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Ayten Avcı oturdu.

Temsili Başkan Avcı, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın çalışmalarını beğendiğini belirtti.

Bu çalışmalara ilave olarak iki proje önerisinin bulunduğunu belirten Avcı, Afyonkarahisar'da trafik sorununun çözümü için raylı sistem yapılmasını gerektiğini, tarihi Afyon Kalesi ile Hıdırlık arasında teleferik sistemi kurulmasının ilimiz turizminin gelişimine katkı sağlayacağını aktardı.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nun Çavuşbaş Mahallesi'nin parlayan ışığı olduğunu nitelendiren Avcı, okulunun bahçesinin düzenlenerek, halı saha yapılmasını istedi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise temsili başkanın tarihi Afyon Kalesi ile Hıdırlık arasında teleferik sistemi kurulması yönündeki önerisi hakkında, şunları kaydetti:

"Kalemiz 223 metre yüksekliğinde bir yapı. Ülkemizin ve dünyanın çeşitli şehirlerinde kalemize benzer bir yapı yok. Bu güzel yapımıza, şehir içinden çıkan insanlar olduğu gibi şehir dışından ilimize gelerek çıkan insanlar da oluyor. Ama bir kez çıkan bir daha çıkmak istemiyor. Biz, bu zorluğu aşmak için  çalışma başlattık. Şu anda bir Ankara, bir de İsveç firması bu konuda çalışma yapıyor. Teleferik değil; ancak teleferik benzeri farklı sistem üzerinde çalışıyoruz. İnşallah proje sonunda, 'yapılabilir yönünde kanaate varılırsa' önümüzdeki dört yıl içinde gerçekleştirip halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz"

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement