23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Denizli'de işitme engelli öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı müzik öğretmeninin işaret diliyle öğrettiği melodika dinletisinin yanı sıra Hint ve Zumba dansı ile kutladı.

23.04.2015 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de işitme engelli öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı müzik öğretmeninin işaret diliyle öğrettiği melodika dinletisinin yanı sıra Hint ve Zumba dansı ile kutladı.

Merkezefendi ilçesindeki Yeşilköy İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulunda eğitim gören öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını çeşitli etkinliklerle kutladı.

Okul Müdürü Enver Yumru'nun Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başlayan törende, saygı duruşunun ardından işitme engelli öğrenciler, müzik öğretmenleri eşliğinde işaret diliyle İstiklal Marşı'nı söyledi.

İşitme engelli öğrenciler, kutlama programı kapsamında okulun bahçesinde bando takımıyla gösteri sundu. Müzik öğretmeninin işaret diliyle öğrettiği melodika gösterisini sunan öğrenciler, Hint ve Zumba dansı yaptı.

Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlıklı, engeli olmayan öğrencilerin olduğu gibi engelli öğrencilerin de en iyi şekilde eğitim öğretimini sağlamak için gayret ettiklerini belirtti.

Denizli'nin engelli öğrencilerin eğitim öğretimi bakımından başarılı bir il olduğunu ifade eden Oğuz, şöyle konuştu:

"Yeşilköy İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulunda eğitim gören öğrenciler derslerinin yanında sosyal ve sportif alanda çok önemli başarılara sahipler müsabakalarda önemli dereceler elde ediyorlar. Okullarımızla çalışmalarımızla gurur duyuyoruz. Okul idarecilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. Örnek uygulamalarının devam etmesini diliyorum. İşitme engelli öğrencilerimiz çok güzel sosyal etkinlikler yapıyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili olarak son derece güzel hazırlıklar yapmışlar. Bu çocuklarımız her ne kadar işaret dilini kullansalar da çok güzel çalışmalar ortaya koymuş. Özellikle bu tür çocuklarımızı rahatlatmak ve başarılı hale getirmek için bu alana sevk ediyoruz."

Öğrencilere gönüllü olarak Zumba dansı öğreten Denizli Büyükşehir Belediyesi Spor Merkezi eğitmeni Duygu Atmaca ise engelli öğrencilerin öğrenme kabiliyetlerinin güçlü olduğunu, eğitim sırasında hiç zorlanmadığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement