23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

TİFLİS ( AA) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te de kutlandı.

23.04.2015 19:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TİFLİS ( AA) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te de kutlandı.

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü Tiflis Türk Kültür Merkezi tarafından düzenlenen kutlama, büyükelçilik binasında yapıldı. Kutlamaya Türkiyle'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü, büyükelçilik görevlileri, Yunus Emre Tiflis Kültür Merkezi Müdürü Zekeriya Gültekin ve Gücistan Eğitim Bakanlığı yetkilileri katıldı.

Gümrükçü, törende yaptığı konuşmada "Tabii ki öncelikle çocuklarımıza hoş geldiniz diyorum. Bugün sizin bayramınızdır. Bugün büyükelçiliğimizin çok önemli misafirleri var" ifadelerini kullandı.

Gümrükçü, sözlerine şöyle devam etti:

"Yüzleriniz o kadar parlak, o kadar güzel ki dışarda olmayan güneşi içeri getirdiğinizi düşünüyorum. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk  bugünü size armağan etmiş. Emanet etmiş. Sizlere bırakmış. Bugünün küçükleri olan sizlerin, yarının büyükleri olacağınızı, bu milletin, bu ülkenin sizlerin omuzları üzerinde yükseleceğini bildiği için size olan güvenini bu şekilde göstermiş. Bu ulusal ve çok önemli günümüzü bizlerle beraber coşkuyla kutlamaya gelen Türk ve Gürcü dostlarımızla çocuklarımıza tekrar çok teşekkür ediyorum. Bugünü özellikle Gürcistan gibi dost ve kardeş bir ülkede kutlamak, bana ayrı mutluluk veriyor."

Tiflis Türk Kültür Merkezi Müdürü Zekeriya Gültekin de "Sizlerin özgür düşünceli, çalışkan gençler olarak yetişmeniz, hepimizin hedefidir" dedi. Gültekin,  "Seçmeli Dil Türkçe" projesiyle çocukların geleceğe hazırlanmasına katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Kutlamada projeye katılan devlet okulu öğrencileriyle Tiflis'te yaşayan Türk çocukları, şiir okudu. 152. Devlet Okulu öğrencilerinin Türkçe söylediği "Sev Kardeşim" ve "Hayat Bayram Olsa" şarkıları büyük alkış aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement