23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Kültür Sanat

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Artvin Valisi Kemal Cirit, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılmak üzere Gürcistan'dan gelen yaklaşık 40 öğrenci ile öğretmen ve okul yöneticilerini makamında kabul etti.

21.04.2016 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Artvin Valisi Kemal Cirit, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılmak üzere Gürcistan'dan gelen yaklaşık 40 öğrenci ile öğretmen ve okul yöneticilerini makamında kabul etti.

Cirit, kabulde yaptığı konuşmada, komşu ve dost ülke Gürcistan'ın çocuklarını Artvin'de görmekten ve ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "23 Nisan 1920'den bugüne kadar büyük devlet adamı Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bir bayramı sizlerle birlikte yaşıyor olmaktan onur duyuyorum." dedi.

Gürcistan ve Acara Özerk Cumhuriyeti ile her alanda iş birliği içerisinde olduklarına işaret eden Vali Cirit, "Biz hem Gürcistan hem de Acara Özerk yönetimi ile sadece ekonomik anlamda iş birliği içerisinde değiliz. Hem ekonomik, hem kültürel hem de sosyal hayatı ilgilendiren alanlarda birlikte çalışma sergiliyoruz. Acara Özerk Cumhuriyeti'nde 400'e yakın Türk firması faaliyet göstermektedir. Tiflis'te ise yaklaşık 3,5 milyar dolara yakın Türk yatırımı söz konusudur." diye konuştu.

Kemal Cirit, Türkiye olarak Gürcistan ile dostluk ve kardeşlik ilişkisine çok önem verdiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Geleceğe huzuru, mutluluğu ve barışı çocuklar getirecek. Tüm dünyanın ve tüm insanlığın geleceği çocuklarımızdır. Bilgi çağında biz bu çocuklara eğitimde fırsat eşitliliğini vererek, hepsinin üst noktalara gelmesini arzu etmekteyiz. Umuyorum ki misafir çocuklarımız ilimizde mutlu olacaklardır. Gürcü çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda sunacakları gösterileri izlemekten büyük mutluluk duyacağız."

Gürcistan'la kardeş okul projeleri olduğuna da değinen Cirit, "Artvin'in her ilçesi ve il merkezimizde, Acara'daki bir okulla kardeş okul projesi uygulayarak eğitimde de iş birliği yapacağımızı şimdiden duyuruyorum." ifadesini kullandı.

Vali Cirit, konuşmaların ardından konuk öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement