23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Yalova'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören yapıldı.

23.04.2016 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Törende konuşan Turan, Cumhuriyet'e giden yolun çizildiği 23 Nisan 1920 tarihinin, esaret altına alınmak istenen bir milletin bağımsızlık adına attığı önemli adımlardan biri olduğunu söyledi.

Milletin egemenliğini millete vermek için zor koşullarda altında çok çetin mücadeleler veren aziz kahramanlara teşekkür eden Turan, "Atalarımızla, karanlık güçleri yok etmek için canlarını seve seve veren şehitlerimizle gurur duyuyoruz. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, hepimizin ortak bayramıdır. Ulusal egemenlik için çetin mücadeleler veren analar, babalar, bacılar dayanılmaz acılar, kayıplar yaşadı. Vatanları, namus ve şerefleri için canlarını seve seve feda etmekten çekinmediler." diye konuştu.

Bazı öğrencilere bisiklet hediye edilmesiyle devam eden tören, şiirler okunması ve halk oyunu gösterileriyle sona erdi.

Törene, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer, Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner ve Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement