23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Birtakım şehir efsaneleri dolaşmaya başladı, 'Milli Eğitim Bakanları çok sık değişiyor' diye, dolayısıyla biz de bu efsaneyi doğrulamak için, çok sık değiştiriyoruz Bakanı. Bugün buraya gelen bütün arkadaşlarımız, bir kere oturuyorlar bu koltuğa. Onun için hepiniz birazdan sırayla Milli Eğitim Bakanlığı yapacaksınız" dedi.

23.04.2016 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Birtakım şehir efsaneleri dolaşmaya başladı, 'Milli Eğitim Bakanları çok sık değişiyor' diye, dolayısıyla biz de bu efsaneyi doğrulamak için, çok sık değiştiriyoruz Bakanı. Bugün buraya gelen bütün arkadaşlarımız, bir kere oturuyorlar bu koltuğa. Onun için hepiniz birazdan sırayla Milli Eğitim Bakanlığı yapacaksınız" dedi.

Avcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde, çeşitli okullardan katılan öğrencileri Bakanlık toplantı salonunda kabul etti.

Çocukları selamlayan Bakan Avcı, öğrencilere kendisini tanıttı ve bir öğrencinin "Sosyal aktivitelerinizi de söyleyebilirsiniz?" sorusu üzerine, "Bakan olunca sosyal aktiviteye pek fazla zaman kalmıyor. Çok yoğun programlar oluyor. Sosyal aktivite derken, sinemaya gitmek, tiyatroya gitmek, arkadaşlarla buluşmak, oynamak, pikniğe gitmek veya futbol maçı yapmak gibi pek vakit bulamıyoruz. Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak 16 saat çalışıyoruz. Tüm Milli Eğitim Bakanlığındaki görevliler, Bakan, Bakan Yardımcısı, Genel Müdürler hepimiz 16 saat çalışıyoruz. Türkiye çok büyük bir ülke, Milli Eğitim Bakanlığı çok önemli bir bakanlık. Kamuda çalışan üç kişiden biri Milli Eğitim Bakanlığı'nda çalışıyor" yanıtını verdi.

Öğrencilerin bayramını kutlayan Avcı, öğrencilerden sınıf arkadaşlarına, öğretmenlerine ve ailelerine selamını iletmelerini söyledi.

Öğrenciler sırayla bakan koltuğuna oturdu

Öğrencilerden kendilerini tanıtmalarını isteyen Avcı, küçük konuklarına, büyüyünce ne olmak istediklerini sordu.

Bakan koltuğuna ilk oturan öğrencilerden Pelin Sarıalioğlu, "Ben öğretmen olmayı çok istiyorum. Çünkü öğretmenimden, öğretmen olmanın ne kadar güzel bir şey olduğunu öğrendim." dedi.

Bakan Avcı ise bunun üzerine, şöyle dedi:

"Ben her sene öğrencilerimizle buluştuğumuz zaman söylüyorum. Benim hep uyguladığım bir test var. İki soruluk bir sınav var. Bu iki sorudan birincisini hemen hemen hiç kimse bilemiyor. İkinci soruyu da yüzde yüz herkes biliyor. Şimdi bunu uygulayalım. Önce yetişkinlere soralım birinci soruyu. 'Siz ilkokula başladığınız yıl, Milli Eğitim Bakanınız kimdi?' Hiç kimse okula başladığı yıl milli eğitim bakanının kim olduğunu hatırlamıyor. 'Peki ilkokul öğretmeninizi hatırlıyor musunuz?' Bakın herkes hatırlıyor." Bakanlar unutulabiliyor ama öğretmenler hiç unutulmuyor. Aradan 50 küsür yıl geçmiş olmasına rağmen Nebahat Yıldızbayrak öğretmenimi hatırlıyorum. Öğretmenlik çok güzel bir meslek, hiç unutulmuyor öğretmenler."

Geleneksel olarak bu tür etkinliklerde, bir kişinin bakan koltuğuna oturduğunu hatırlatan Bakan Avcı, "Eskiden sadece bir arkadaşımız bakan koltuğuna oturabiliyordu. Siz de duymuşsunuzdur, birtakım şehir efsaneleri dolaşmaya başladı, 'Milli Eğitim Bakanları çok sık değişiyor, çok sık değişiyor' diye, dolayısıyla biz de bu efsaneyi doğrulamak için, çok sık değiştiriyoruz bakanı. Bugün buraya gelen bütün arkadaşlarımız, bir kere oturuyorlar bu koltuğa. Onun için hepiniz birazdan sırayla Milli Eğitim Bakanlığı yapacaksınız. Kısa bir süre olacak ama zaten Milli Eğitim Bakanlığının görev süresi o kadar uzun olmuyor." diye konuştu.

"Sevgi ve barış tohumları ile dünyamıza yerleşeceğiz"

Programda, Keçiören Şenlik İlkokulu öğrencisi Mehmet Buğra Kaymak, sazıyla Atabarı türküsünü çalarak, söyledi. "İlk defa saz çalan bir Milli Eğitim Bakanımız da olacak" diyen Bakan Avcı ve öğrenciler, Kaymak'a eşlik etti.

Avcı'nın bakanlık koltuğuna ilk oturan öğrenci Sarıalioğlu ise şunları kaydetti:

"Değerli basın mensupları ve eşsiz vatanımın dört bir yanında yaşayan sevgili arkadaşlarım. Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 96'ncı yıl dönümü. Böylesine anlamlı bir günde bizleri makamına kabul eden Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı'ya kendim ve arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Bu kutlu günün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından biz çocuklara armağan edilmesi, büyüklerimizin çocuklara olan güvenini ve inancını göstermektedir. Çünkü gelecekte ülkemizi daha ileriye taşıyacak olan bizleriz. Yeryüzündeki tüm çocuklar adına söz veriyorum ki, sevgi ve barış tohumları ile dünyamıza yerleşeceğiz. Bizler dünyada özel bayramı olan tek ülkenin çocukları olmanın kıvancını yaşamaktan onur duyuyoruz. Hepinizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Sarıalioğlu'nun bakan koltuğundan kalkmasının ardından Avcı, "Milli Eğitim Bakanları göreve başlıyorlar, sonra görevlerini bir sonraki Milli Eğitim Bakanlarına devrediyorlar." dedi.

Daha sonra Edanur Arslan, Mehmet Efe Özbek, Ege Burak Seyitoğlu, Mehmet Kerem Göçmen, Can Çalışkan, Mehmet Buğra Kaymak, Eren Aygen, Ömer Çakır, Enes Küçükşantürk, Sevim Sude Doğan, Yudum Su Demir, Ahmet Remzi Öcal, Tamer Arda, Selma Nur Yaldız, Taha Altın isimli öğrenciler sırayla Bakan Avcı'nın koltuğuna oturdu.

"Ders saatleri kısaltılmalı" talebi

Öğrenci Kaymak'ın "Sınıf başkanlığı kaldırılsın" isteği üzerine Avcı, "Sınıf başkanlığı işini dönüşümlü yapalım. Koordineli olarak, dönüşümlü yapalım. Bir düşünelim bu işi Mehmet" değerlendirmesinde bulundu.

Avcı, öğrenci Öcal'ın "blok derslerin kaldırılması" talebi üzerine şöyle dedi:

"Biz Talim Terbiye Kurulumuz, Temel Eğitim Genel Müdürlüğümüz, Orta Öğretim Genel Müdürlüğümüz, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüz, bütün müfredatı, ders içeriklerini, kitaplarını elden geçiriyoruz. Bazı eskiyen müfredatlar var, eskiyen bilgiler var, onların güncellenmesi ve yenilenmesi gerekiyor. Kitaplarımızın daha albenili olması gerekiyor. Programa yazdığımız kazanımların sayısı çok fazla. Daha gerçekçi olalım ve öğrencilerimize öğretebileceğimiz kadarını öğretelim ama gerçekten iyi öğretelim."

Öcal'ın "Çanta olmamalı. Kitaplar okulda hazır olmalı" demesi Avcı, "Çanta olsun da, içi bu kadar dolu olmasın" yanıtını verdi.

Ders saatlerinin kısaltılması ve teneffüslerin uzatılmasını talep eden Öcal'a Bakan Avcı, "Bunu özellikle vurgulayalım. Biz böyle bir çalışma yapıyoruz. Bir yandan da korkuyoruz, 'Ders saatleri niye azaltılıyor?' diye eleştirilere maruz kalacağız diye. Bu talebi bir kere daha söyler misin? Biz niye böyle bir çalışmaya ihtiyaç duyuyoruz, herkes duysun" ifadesinde bulundu.

Ders saatlerini ayarlayacaklarına işaret eden Avcı, "Tekli eğitime geçeceğiz. 250 bine yakın yeni derslik yaptık. İnşallah daha da yapacağız. Tekli eğitime geçince de sizi inşallah çok erken saatlerde okul yollarına düşürmekten kurtarmaya çalışacağız. Şimdilik bu yılı böyle geçireceğiz. Önümüzdeki sene bu sorunu adım adım çözeceğiz." diye konuştu.

Avcı'nın öğrencilere, kitap, defter ve kalem hediye ettiği programa, Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Temel Eğitim Genel Müdür Cem Gençoğlu, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin Borcu 17 Milyar TL
    18:57 Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin Borcu 17 Milyar TL

    Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, göreve başladığı ilk gün maaş ödemesinde zorlandıklarını ve kredi çekerek maaş ödemesi yaptıklarını açıkladı. Belediyenin toplam borcu ise 17 milyar 80 milyon 45 bin 700 TL olarak belirlendi.

  • Hakan Makar Artvin İl Genel Meclisi Başkanı Seçildi
    18:53 Hakan Makar Artvin İl Genel Meclisi Başkanı Seçildi

    Artvin İl Genel Meclisi Başkanlığına Hakan Makar seçildi. İl Özel İdaresi Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda, encümen ve ihtisas komisyonlarına üye seçildi. Hakan Makar'ın İl Genel Meclisi Başkanlığa getirildiği toplantıda, Sosyal Denge Sözleşmesi imzalanması için Vali Cengiz Ünsal'a yetki verilmesi de oylanarak onaylandı.

  • CHP'liler Antalya'da teleferik kazası sonrası tutuklanan belediye başkanını protesto etti
    18:49 CHP'liler Antalya'da teleferik kazası sonrası tutuklanan belediye başkanını protesto etti

    CHP'liler, Antalya'da meydana gelen teleferik kazasının ardından Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasını protesto etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, tutuklanan belediye başkanını cezaevinde ziyaret etti ve basına açıklama yaptı. Protesto sırasında yaşanan arbede sonucunda bir kişi fenalaştı.

  • Perinçek: Türkiye, İran ve Azerbaycan aynı cephededir
    18:48 Perinçek: Türkiye, İran ve Azerbaycan aynı cephededir

    Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İran ve İsrail arasındaki ilişkilere dair basın açıklaması yaptı. Perinçek, Türkiye'nin İran ve Azerbaycan ile aynı cephede olduğunu belirterek, Rusya, Suriye, Irak, Filistin, Yemen ve diğer Batı Asya ülkelerinin de bu cepheyle birlikte olduğunu ifade etti. Ayrıca, İsrail'in stratejik hedefinin Kürdistan adı altında ikinci bir İsrail devleti kurmak olduğunu söyleyen Perinçek, Türkiye'nin bölünmesinin bu ülkelerin bölünmesine bağlı olduğunu vurguladı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.
    18:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

  • Çorum'da 14 yaşındaki genç kız üst geçitten atlayarak intihar girişiminde bulundu
    18:46 Çorum'da 14 yaşındaki genç kız üst geçitten atlayarak intihar girişiminde bulundu

    Çorum'un Alaca İlçesi'nde 14 yaşındaki Berra G. adlı genç kız, öğle saatlerinde Çorum caddesi Sakarya orta okulunun önünde bulunan üst geçidinden atlayarak intihar etmek istedi. İhbar üzerine olay yerine 112 sağlık, polis ekipleri sevk edildi. Genç kızın intihar girişimi güvenlik kamerasına yansıdı ve polis ekipleri nedenini araştırıyor.

  • Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç turizmcilerle şarkı söyledi
    18:46 Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç turizmcilerle şarkı söyledi

    Kayseri'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, turizmcilerle birlikte şarkılar söyledi. Program İncesu ve Yeşilhisar ilçelerinde düzenlendi.

  • Tekirdağ'da Jandarma, Üst Aramasında Ruhsatsız Silah Ele Geçirdi
    18:43 Tekirdağ'da Jandarma, Üst Aramasında Ruhsatsız Silah Ele Geçirdi

    Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde jandarma ekipleri, şüpheli bir şahsın üst aramasında 1 adet ruhsatsız silah ele geçirdi. Huzur ve Güven Uygulaması sırasında durdurulan şahsın üzerinde yapılan aramada, 1 adet Browning marka tabanca, 1 adet şarjör ve 15 adet mermi bulundu. Şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Şanlıurfa'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Tutuklama
    18:43 Şanlıurfa'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Tutuklama

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen operasyonda 6 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 195 sentetik uyuşturucu ve 29 gram esrar ele geçirildi. 4 şüpheli tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Ankara'da dehşet: 9 yıl önce boşandığı eşini önce keserle başından yaraladı, ardından bıçakla öldürüp polise teslim oldu
    18:40 Ankara'da dehşet: 9 yıl önce boşandığı eşini önce keserle başından yaraladı, ardından bıçakla öldürüp polise teslim oldu

    Ankara'nın Altındağ ilçesinde 9 yıl önce boşandığı eşini önce başından keserle yaralayan ve ardından defalarca bıçaklayarak öldüren kadın polise teslim oldu. Olay, saat 03.00 sıralarında Altındağ ilçesi Karapürçek Mahallesi'nde meydana geldi. Eski eşi tarafından öldürülen adamın cesedi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.


Advertisement