23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

BERLİN (AA) – Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Ufuk Gezer 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Türk çocuklarını elçilik binasında ağırlayarak sembolik olarak makam koltuğuna oturttu.

23.04.2016 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BERLİN (AA) – Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Ufuk Gezer 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Türk çocuklarını elçilik binasında ağırlayarak sembolik olarak makam koltuğuna oturttu.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'nun görev sebebiyle kentte bulunmamasından dolayı kendisine vekalet eden Elçi Müsteşarı Gezer, Berlin'de değişik okullarda eğitim gören 9 çocuğu makamında karşıladı.

Berlin Eğitim Müsteşarı Prof. Dr. Cemal Yıldız ve Berlin Eğitim Ataşesi Dr. Gürsel Gür'ün de katılığı törende elçi müsteşarlık makamına sembolik olarak Grundschule am Tempelhofer Feld ilkokulu 5. sınıf öğrencisi İrem Akkuş oturdu.

Akkuş, burada yaptığı açıklamada, büyükelçiliği tüm çocuklara açacağını ve Türk çocuklarını daha fazla tiyatro oynamaları için teşvik edeceğini belirtti.

Çocuklara hediyeler veren Gezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı çocuklarla birlikte kutladıklarını anımsatarak, " Almanya'da Türk toplumunun önemli bir kısmı genç ve çocuklardan oluşuyor. Onun için Almanya'nın Türk toplumun geleceğini bu çocuklarımız temsil ediyorlar. Çocukların her iki kültürde de kendilerini rahat hissetmelerini sağlamak bizim en büyük önceliğimizdir" ifadesini kullandı.

23 Nisan'ın aynı zamanda çocuklar için kaynaşma ve oyun vesilesi olduğuna işaret eden Gezer, bunun için büyükelçilik binasında bugün çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini kaydetti.

Çok sayıda çocuk da büyükelçilik binasında düzenlenen kutlamaya katılarak, tiyatro gösterilerini ve sunumları izledi, oyunlar oynadı.

Spandau'da bayram

Öte yandan Spandau ilçesinde de çeşitli kültürlerden gelen çocuklar belediye binasını ziyaret etti.

Berlin Eyalet Meclisi için yapılacak seçimlerde Hristiyan Demokrat Birlik Parti'den (CDU) milletvekili adayı olan Türk kökenli Dr. Ersin Nas'ın girişimiyle düzenlenen etkinlikte, aralarında Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu çocuklar belediye meclisinde konuşma yaptı.

Suriye'den gelen 11 yaşındaki Raşid Ansar, belediye meclisi kürsüsünden yaptığı konuşmada, buraya katıldığı için mutlu olduğunu belirterek, dünyada barışın tesis edilmesini istedi.

Milletvekili adayı Nas da 23 Nisan vesilesiyle düzenledikleri bu etkinlikte hem çocukların siyasete olan ilgisini arttırmak istediklerini hem de gelecekte yapacağı çalışmalar için çocukların isteklerini ve hayallerini öğrendiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement