23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kahramanmaraş'ın Pazarcık, Elbistan, Andırın ve Afşin ilçelerinde düzenlenen törenler kutlandı.

23.04.2016 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kahramanmaraş'ın Pazarcık, Elbistan, Andırın ve Afşin ilçelerinde düzenlenen törenler kutlandı.

Pazarcık'taki kutlamalar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Kaymakamlık önündeki Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra Cengiz Topel İlkokulu bahçesinde devam eden programda okulun İngilizce öğretmeni Türkan Suluyaylak, günün önemini belirten konuşmasını yaptı.

Öğrencilerin dans ve halk oyunu gösterileriyle devam eden programda şiirler okundu.

Programda şiir, resim, kompozisyon, satranç ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri Pazarcık Kaymakamı Mehmet Boztepe, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Uğur Bucak, Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ tarafından verildi.

Afşin

Afşin ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Afşin Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Etkinliklere daha sonra Mustafa Kemal İlkokulu bahçesinde devam edildi.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 96'ıncı yıldönümü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının gururla kutlanıldığını belirtti.

Çocukların sadece 23 Nisan'da hatırlanmaması gerektiğini belirten Budan, "Bizler bilmeliyiz ki, şuan yaşadığımız dünya atalarımızdan bizlere miras değil, gelecek nesillerin var olacağı emaneti kullanmaktayız. Bizlerden sonrakilerin emaneti şuan üzerimizde. Çocuklarımızın hayata hazırlanmasında ve ülkeye topluma yararlı bir nesil yetişmesinde, okullarımıza olduğu kadar ailelerimize de büyük görevler düşmektedir." dedi.

Budan'ın konuşmasının ardından okul öğretmeni Halit Aksu, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Program okul öğrenciler tarafından okunan şiirler ve gösterilerin ardından, okullar arasında yapılan, resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmesiyle son buldu.

Programa, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mehmet Dermir, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, daire amirleri, siyasi parti başkanları, askeri erkan, sivil toplum örgütü temsilcileri ile öğrenci velileri katıldı.

Elbistan

Elbistan ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Etkinliklere daha sonra İstiklal İlkokulu bahçesinde devam edildi.

İstiklal İlkokulu müdürü Yusuf Özdemir, günün anlamına belirten konuşma yapıldı.

İlçede barınan Suriyeli ailelerin çocukları da bayramı İstiklal İlköğretim Okulu'nda birlikte eğitim gördükleri Türk öğrencilerle beraber kutladı.

Ellerinde Türk bayrağı ile törene gelen Suriyeli çocuklar, koronun seslendirdiği şarkılara eşlik etti.

Programa, Kaymakam Tuncay Akkoyun, Belediye Başkanı Durmuş Küçük, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse, İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, Askerlik Şubesi Başkanı Teğmen Hasan Ayhan, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Andırın

Andırın ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Şehit Yasin Höbek Yatılı Bölge Ortaokulu bahçesinde düzenlenen törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Kaya tarafından Atatürk büstüne çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kaya, törende yaptığı konuşmada, sevinç ve gururla kutlanan 23 Nisan'ın Gazi Mustafa Kemal'in geleceğin teminatı olan çocuklara sevgi ve güvenini gösterdiğini söyledi.

Bayramın en güzel duygularla kutladığına dikkat çeken Kaya, "Bizler, bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegane çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz. Tüm dünyaya sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik ve barış mesajları vererek, heyecanla, coşkuyla, rengarenk görüntülerle bu güzel bayramı en güzel duygularla kutlamaktan da büyük kıvanç duymaktayız." dedi.

Öğrencilerin dans ve halk oyunu gösterileriyle devam eden programda şiirler okundu.

Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Onur Keysan ve Belediye Başkanı Baki Tezcan, günle ilgili düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement