23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Diyarbakır, Mardin, Elazığ, Batman, Bingöl ve Siirt'te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı.

23.04.2016 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır, Mardin, Elazığ, Batman, Bingöl ve Siirt'te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı.

Diyarbakır'daki kutlamalar Anıt Park'taki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı. Valilik önünde devam eden törende, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Törende, öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları gösterileri sunuldu, şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Vali Hüseyin Aksoy, Sağlık Bakanlığınca "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" ve "Toplumda Fiziksel Aktivitenin Arttırılması Projesi" kapsamında gönderilen bisikletleri öğrencilere verdi.

Törene, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve vatandaşlar katıldı.

Mardin

Mardin Hükümet Konağı'nda İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı'nın Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 21 Kasım Şehir Stadyumu'nda devam etti.

Öğrencilerin şiir okuması, halk oyunları, çeşitli gösteriler ve yarışmalarla devam eden kutlama töreninde, çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Törende 500 öğrenciye de bisiklet dağıtıldı.

Törende, Vali Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Mardin Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özel, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Batman

Batman'da Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve çelenk sunulmasının ardından Atatürk Parkı'nda devam etti.

Törende, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, çocukların bayramını kutladı. Şiir ve resim dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi, okullar hazırladıkları oyunları sergiledi.

Törene Vali Azmi Çelik, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, vali yardımcıları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Siirt

Siirt'te Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Törende, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Tören, öğrenciler tarafından okunan şiirlerle ve oyun ile dans gösterileriyle devam etti. Törene katılan küçük çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Siirt'te yerleşen Suriyeli çocuklar, Grup Tillo'nun "Ortağız Bir Namusa" eserini Türkçe, Kürtçe ve Arapça seslendirdi.

Törene, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Siirt Belediyesi Başkan Vekili Sabri Sağır ve vatandaşlar katıldı.

Elazığ

Elazığ'da Gönül İhsan Tangülü Ortaokulu'nda düzenlenen kutlama töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Öğrenciler tarafından okunan şiirler, okul korusu tarafından seslendirilen ezgiler, semazen, dans ve halk oyunları gösterisi ile devam eden törende, Sağlık Bakanlığınca gönderilen bisikletler Vali Murat Zorluoğlu tarafından öğrencilere verildi.

Törene, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Masar Ayaz, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, İl Jandarma Alay Komutanı Albay İlker Temel, protokol üyeleri ve vatandaşlar da katıldı.

Bingöl

Bingöl'de Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, Düzağaç Ortaokulu bahçesinde devam etti.

Törende, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı, öğrenciler şiirler okudu, halk oyunlarının yer aldığı çeşitli gösteriler sunuldu, şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Vali Yavuz Selim Köşger, 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgenaral Yunus Kotaman, Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Ragıp Atala ve kamu kurum temsilcileri ve vatandaşlar, törende hazır bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Balıkesir'de Dolandırıcılar İleri Tarihli EFT İle Koyun Satın Aldı, Jandarma Yakaladı
    11:06 Balıkesir'de Dolandırıcılar İleri Tarihli EFT İle Koyun Satın Aldı, Jandarma Yakaladı

    Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde ileri tarihli EFT işlemi yaparak vatandaşlardan koyun satın alan dolandırıcılar, satın alma işlemi bitince EFT'yi iptal ederek kayıplara karıştı. Jandarma ekipleri, dolandırıcıları yakaladı.

  • Erzincan'da 285 Adet Sentetik Hap Ele Geçirildi, 1 Kişi Tutuklandı
    11:06 Erzincan'da 285 Adet Sentetik Hap Ele Geçirildi, 1 Kişi Tutuklandı

    Erzincan'da yapılan çalışmalarda, K.E. ve M.D. isimli şüpheli şahısların araç ve ikametlerinde yapılan aramada toplam 285 adet sentetik ecza maddesi ele geçirildi. M.D. isimli şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilirken, K.E. hakkında işlemler devam etmektedir.

  • Avrupa'nın en büyük NATO üssü neden Romanya'da kurulacak?
    11:05 Avrupa'nın en büyük NATO üssü neden Romanya'da kurulacak?

    Romanya'da 2040 yılına kadar Avrupa'nın en büyük NATO üssünün kurulması planlanıyor. Romanya Hava Kuvvetleri 57. Üssü-Mihail Kogalniceanu genişletilecek ve yaklaşık 2,5 milyar avro harcanacak. Bu üste 10 bine kadar NATO askeri ve aileleri aynı anda kalabilecek. ABD, Romanya'yı NATO şemsiyesi altında merkez olarak kullanıyor ve üssün Karadeniz sahası ile Rusya ve Türkiye gibi ülkeleri izlemek için kullanıldığı düşünülüyor.

  • Konya'da trafik kazası sonrası çıkan kavgada 1 kişi yaralandı
    11:03 Konya'da trafik kazası sonrası çıkan kavgada 1 kişi yaralandı

    Konya'da iş yerlerinin bulunduğu sokak üzerinde araçlarıyla seyir halinde olan 2 komşunun karıştığı maddi hasarlı trafik kazasının ardından çıkan kavgada 1 kişi yaralandı. Kavga sırasında elinden yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Türk Savunma Sanayisi Alt Yüklenicileri Kritik Görevler Üstleniyor
    11:03 Türk Savunma Sanayisi Alt Yüklenicileri Kritik Görevler Üstleniyor

    Türk savunma sanayisinin alt yüklenicileri, sahip oldukları teknolojik yetkinlikleriyle milli muharip uçak KAAN'dan milli fırkateyn TCG İstanbul'a Türkiye'nin kritik platformlarında önemli görevler üstleniyor.

  • Sakarya Emniyet Müdürlüğündeki yasa dışı dinleme davasında 11 sanığın yargılanması devam ediyor
    11:01 Sakarya Emniyet Müdürlüğündeki yasa dışı dinleme davasında 11 sanığın yargılanması devam ediyor

    Sakarya Emniyet Müdürlüğündeki yasa dışı dinleme davasında, eski Sakarya emniyet müdürleri Mustafa Aktaş ve Ali Bilkay'ın da aralarında bulunduğu 10'u eski emniyet mensubu, 3'ü firari 11 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu. Celse arasında gelen belgelerin zapta geçirilmesinin ardından 1 tanık dinlendi. Cumhuriyet savcısı, dosyadaki eksikliklerin giderilmesini ve firari 3 sanık hakkındaki yakalama kararının devamını talep etti. Firari sanıklar hakkındaki yakalama kararının devamına karar veren heyet, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

  • Depremzede Aile İzin Alamadığı İçin Ev Yapamıyor
    11:01 Depremzede Aile İzin Alamadığı İçin Ev Yapamıyor

    Osmaniye'nin Sumbas ilçesine bağlı Mehmetli beldesinde yaşayan depremzede aile, izin alamadığı için yıkılan evinin yerine ev yapamıyor. Hayvancılıkla geçimini sağlayan aile, yetkililerden yardım istiyor.

  • Bilecik'te 60. Kütüphane Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı
    10:59 Bilecik'te 60. Kütüphane Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı

    Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde düzenlenen etkinliklerle 60. Kütüphane Haftası kutlandı. Vali Şefik Aygöl ve Rektör Şükrü Beydemir'in katılımıyla gerçekleşen etkinlikte kitap okuma etkinliği ve kitap yürüyüşü düzenlendi. Ayrıca, İçe Halk Kütüphanesi açılışı yapıldı ve en çok kitap okuyan öğrenci ve yetişkinlere hediyeler verildi.


Advertisement