23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Hayrabolu, Malkara ve Çorlu'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

23.04.2016 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Hayrabolu, Malkara ve Çorlu'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Hayrabolu Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Hayrabolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Besim Dede, törende yaptığı konuşmada, bugün 96. yılını kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının haklı gururunun yaşandığını belirtti.

Kaymakam Tamer Orhan, Garnizon Komutanı Atilla Özvar ve Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Öğrencilerin şiirler okuduğu törenlerde, Melek Üner İlkokulu, Atatürk ilkokulu ve Gazi İlkokulu müzik gösterini sundu. Tören sonunda çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Malkara

Malkara Hükümet Meydanı Atatürk anıtı önünde İlköğretim Müdürü Ali Saraç ve öğretmenlerinin anıta çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı.

Saraç, törende yaptığı konuşmada, cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde ve onun "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır." öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesinin 23 Nisan 1923'den beri Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline geldiğini belirtti.

Öğrencilerin şiirler okuduğu törenlerde, ilkokul ve ortaokul öğrencileri halk oyunları gösterileri sundu. Tören sonunda çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Çorlu

Çorlu Gazi İlkokulu'nda düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Öğrencilerin günün anlam ve önemi üzerine okuduğu şiirler sonrası, halk oyunları gösterisi yapıldı.

Yapılan spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği tören, ilkokul öğrencilerinin toplu dans gösterisi ile sona erdi.

Törene Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü, okulların idarecileri ile öğrenci velileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement