23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Sivas'ın Şarkışla, Suşehri, Zara ve Hafik ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla törenler düzenlendi.

23.04.2016 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Şarkışla, Suşehri, Zara ve Hafik ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla törenler düzenlendi.

Şarkışla'da düzenlenen törende, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Gülsu Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na, çelenk sunuldu.

Kahraman Köseoğlu İlkokulu bahçesinde devam eden törende, Sefil Selimi Ortaokulu öğrencileri şiirler okudu ve çeşitli gösteriler sundu.

Tören sonunda öğrencilere, Kaymakam Akif Pektaş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Ramazan Ergel, Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay ve Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Ergen çeşitli hediyeler verdi.

Suşehri

Suşehri ilçesinde düzenlenen tören, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce çelenk sunulmasıyla başladı.

Atatürk Ortaokulu bahçesinde devam eden kutlamalarda, okul müdürü Bahattin Candan, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

İlçedeki okullarda düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kaymakam Kadir Perçi, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Hüseyin Aydın ve Belediye Başkanı Fazlı Yüksel tarafından hediyeleri verildi.

Program, şiirlerin okunması ve folklor gösterimiyle sona erdi.

Zara

Zara ilçesinde gerçekleştirilen kutlamalarda, ilk olarak Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Zara Spor Salonu'nda devam eden programda, ilçede bulunan anaokulu, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerinin hazırladıkları gösteriler sahnelendi.

Program, kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye girenlere ilçe protokolü tarafından ödül verilmesi ile sona erdi.

Hafik

Hafik ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilçedeki futbol sahasında kutlama programı düzenlendi.

Öğrencilerin şiirler okuduğu, türkü seslendirdiği ve dans gösterileri sunduğu kutlamalarda, balon patlatma, kaşıkta yumurta taşıma, çuval yarışı, koşarak ip atlama, bisikletle yavaş ilerleme yarışmaları düzenlendi.

Düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Etkinliklere, Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Adem Akgümüş, Belediye Başkanı Mitat İlhan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement