23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

21.04.2017 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Gürkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 97. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

23 Nisan'ın çocuklara armağan edilmiş tek evrensel bayram olduğunu anımsatan Gürkan, " Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere bıraktığı emanete sahip çıkmaya; çocuklarımızı aklın ve bilimin ışığında, özgüveni yüksek bireyler olarak yetişmesi için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bir insanın anavatanı çocukluğudur. Biz çocuklarımızın vatanına, sevginin, barışının, hoşgörünün tohumlarını ekmek, geleceğimizi, ülkemizi, vatanımızı ve bayrağımızı sonsuza kadar yaşatmak istiyoruz."

Belediyenin kentte çocuklar için yaptığı projelerden de bahseden Gürkan, şunları kaydetti:

"Bu hedefle; Cumhuriyetle, Atatürk'le, demokrasiyle nefes alan bir kentin çocuklarına özgür alanlar yaratıyoruz. Geçtiğimiz yıl 'Özgür Çocuk Parkı'nı açarak çıktığımız bu yola, bu yılda 4 yeni park eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl 5'incisini düzenleyeceğimiz kitap fuarı ile çocuklarımızı her yıl kitaplarla, sevdikleri yazarlarla buluşturuyor, Edirne Belediyesi bünyesinde kurduğumuz Çocuk Korosu'yla da çocuklarımızın sanatsal faaliyetlerini destekliyoruz. Cumhuriyet egemenliğimizdir, demokrasi özgürlüğümüzdür, çocuklarımız geleceğimizdir. Demokrasinin, aziz Türk Milleti'nin bağımsızlığının ve egemenliğinin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 97. kuruluş yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, bu anlamlı günü tüm dünya çocuklarına armağan eden Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygı, minnetle ve rahmetle anıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement