23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı KKTC'de Törenlerle Kutlandı - Son Dakika
Güncel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı KKTC'de Törenlerle Kutlandı

Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı, KKTC'de törenlerle kutlanıyor.

23.04.2014 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı, KKTC'de törenlerle kutlanıyor. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun yurt dışında olması nedeniyle katılamadığı törene KKTC Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ile KKTC Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu'nun öğrencilerin bayramını kutlanması ile başlandı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

KKTC Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, törende konuşma yaptı. Arabacıoğlu, çocuklara geçmişin acı günlerini yeniden yaşatmamak, dünya bireyleri arasındaki onurlu yaşam haklarını kimselere vermemek, uygarlığın tüm ürünlerinden yararlanarak en iyi şekilde yetişebilmelerini sağlamak için kendilerine düşen görevin çok çalışmak olduğunu söyledi. Arabacıoğlu, "Sevgi, dostluk, hoşgörü, barışın egemen olduğu, bütün dünya çocukları ile kucaklaştığımız bir dünya hepimizin rüyasıdır" dedi.

Lefkoşa merkez ilkokul öğrencileri ile '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' dolayısıyla adaya gelen yabancı öğrenciler gösteri sundu. Tören, öğrencilerin müzikli gösterileri ile sona erdi. - Lefkoşa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı KKTC'de Törenlerle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement