24 Derslikli Okulun Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Güncel

24 Derslikli Okulun Protokolü İmzalandı

24 Derslikli Okulun Protokolü İmzalandı

Gaziantep’te hayırsever işadamı Hasan Sever tarafından yapılacak olan 24 derslikli ortaokulun protokolü imzalandı.

17.02.2015 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te hayırsever işadamı Hasan Sever tarafından yapılacak olan 24 derslikli ortaokulun protokolü imzalandı.

"Hayırseverce Eğitime Yüzde 100 Destek" projesi kapsamında hayırsever iş adamı Hasan Sever tarafından Şehitkamil ilçesi Osmangazi Mahallesi'nde 24 derslik ortaokul yapılacak. Yapılacak olan okul nedeniyle Gaziantep Valiliği ile Hasan Sever arasında bir protokol imzalandı. Valilikte yapılan imza törenine Vali Erdal Ata, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yazmaz ve hayırsever iş adamı Hasan Sever katıldı.

Vali Ata, her fırsatta kenttin ve ülkenin önemli sorunlarından birinin eğitim olduğunu söylediklerini ifade ederek, "Devlet olarak bütçeden en büyük payı milli eğitime ayırdıkları ayırıyoruz. Öğrenci sayımızın fazla olması, genç bir nüfusa sahip olmamız ve hızlı nüfus artışı sonucu genel bütçeden eğitime ayrılan bütçe yetmiyor. Dolayısıyla hayırsever kurum ve kuruluşlara büyük ihtiyaç duyuyoruz. Bu sayede açıklarımızı kapatmaya çalışıyoruz. Bugün imzalayacağımız proje 86. olacak. Gerçekten son 3,5 yıllık dönemde 86 vatandaşımızın kimisi arsa bağışlayarak kimisi arsa bağışlayarak eğitime katkıda bulundular. Bunlarda bizim moral ve motivasyonu artırıyor. İlimiz açısından sevindirici bir olaydır. Bizim şu anda Gaziantep"te 500 bin öğrenimiz var. Açık lisedekiler dahil toplam 552 bin öğrencimiz var. Bunların iyi bir eğitim almaları ve iyi bir meslek sahibi olmaları için ve hayata iyi bir şekilde atılmalarını sağlamak bizim amacımızdır. Bunlar iyi bir meslek sahibi olursa hem ailelerine, hem topluma hem de ülkemize faydalı hale gelirler diye düşünüyoruz. Eğitim anlamında devlet-vatandaş ilişkisinin sonuna kadar desteklenmesi son derece şarttır. Eğer biz 2023 yılında dünyanın 10. büyük ekonomisine sahip olmak istiyorsak ülke olarak 500 Milyar dolarlık Gaziantep'te olarak 30 milyar dolarlık ihracatı hedefliyorsak mutlaka eğitime yatırım yapmak zorundayız" diye konuştu

Hayırsever iş adamı Hasan Sever ise, "Bir okul yaptırmak suretiyle devletimize ve milletimize hizmet edebilecek hayırlı ve eğitimli evlatlar yetiştirmek için bizde bir katkıda bulunduğumuz için çok mutluyum. Bu konuda bize çığır açan sayın valimize teşekkür ediyorum, inşallah bunun devamı da gelecektir "diye konuştu.

Konuşmalarının ardından yapılacak olan okulun protokolü imzalandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 24 Derslikli Okulun Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement