Vali Güner'den 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı - Son Dakika
Yerel

Vali Güner'den 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Afyonkarahisar Valisi Güner, eğitim sisteminin temel taşını oluşturan öğretmenliğin, dünyanın her ülkesinde onurlu ve itibarlı bir meslek olduğunu bildirdi.

22.11.2014 12:45  Güncelleme: 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Güner, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, mutlu, huzurlu, modern, güçlü ve toplumsal refah seviyesi üst düzeyde bir ülke olmanın yolunun eğitimden geçtiğini belirterek, eğitimin, kalkınma ve gelişmenin de ana unsuru olduğunu kaydetti.

Küreselleşen dünyada ülkenin geleceği, yeni nesillerin nitelikli bir eğitim alarak yetiştirilmelerine bağlı olduğunu ifade eden Vali Güner, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Eğitimin işlevlerini yerine getirmesi ve toplumsal gelişimin hız kazanması, her şeyden önce öğretmenlerin gayretine bağlıdır. Eğitim sisteminin temel taşını oluşturan öğretmenlik, dünyanın her ülkesinde onurlu ve itibarlı meslektir. Öğretmenlik fedakarlık, cefakarlık isteyen saygın mesleklerin başındadır. Öğretmenler, her zaman her koşulda bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve geleceğe aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuştur. Dolayısıyla öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, daha ileri doğru yürümenin anahtarı durumundadır. Öğretmenlerimizden beklentimiz, çocuklarımıza ve gençlerimize, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, sorgulamayı, akılcılığı ve bilimselliği öğretmeleri, onları eleştirel düşünce sistemine sahip, kişilikli, kendine güvenen, ülkesini ve milletini seven, bireyler olarak yetiştirmeleridir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Güner'den 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement