24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Yerel

24 Kasım Öğretmenler Günü

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

22.11.2014 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Doğan, mesajında, öğretmenliğin her şeyden önce bir ideal, gaye ve hizmet mesleği olduğunu belirterek, öğretmenin bir insanı kurtarmanın bir alemi kurtarmak kadar önemli olduğunun bilinciyle mum gibi erirken, etrafına ışık saçan, karanlık cehaleti aydınlatan kişi olduğunu belirtti.

Öğretmenlerin insandan başlayarak toplumu, hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan bilge ve fedakar kişiler olduğunu kaydeden Doğan, mesajında şunları kaydetti:

"Öğretmenlerimizin yetiştirdiği kişiler, toplumda güven ve emniyeti tesis eden, bilimsel gelişmelere vakıf, araştıran, okuyan, sorumluluk duygusu gelişmiş, güzel ahlaklı, hayata ve insanlığa saygılı nesiller, yarınlarımızın en güzel renkleri ve motifleri olacaklardır. Kendilerine emanet edilen o en müstesna varlığa, eşref-i mahlukata, öğretmenler şekil vermektedir. Öğrencilerini geleceğe hazırlamak adına, yüksek bir motivasyonla çalışmak, gayret göstermek onların günlük rutini haline gelebilmektedir. İşte bu hususiyet, öğretmenlerimizi dünyanın en zorlu ve fakat bir o kadar da onurlu bir mesleğin mensubu yapmaktadır. Zordur, çünkü malzemesi de muhatabı da insandır. Onurludur, çünkü insana hizmet etmektedir. Daha güçlü bir Türkiye umudu, heyecanıyla birlik ve beraberlik içinde sürdürmelerini diliyor, Van'ımızda ve ülkemizin dört bir yanında görev yapan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum." - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement