24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Yerel

24 Kasım Öğretmenler Günü

Samsun Valisi Şahin: "Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar saygın, sınırları okul ve sınıf duvarları ile tarif edilemeyecek kadar ağır sorumluluk isteyen sevgi ve fedakarlık üzerine kurulu, özel ve kutsal bir meslektir"

23.11.2014 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Valisi İbrahim Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Cumhuriyetin kurucusu Atatürk'ün 24 Kasım 1928'de "başöğretmen" sıfatını alması dolayısıyla 1981'den bu yana her yıl 24 Kasım'ın Öğretmenler Günü olarak kutlandığını anımsatan Vali Şahin, mesajında, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Şahin, öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Öğretmenlik, bedeli hiçbir maddi karşılıkla kıyaslanmayacak kadar saygın, sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla tarif edilemeyecek kadar ağır sorumluluk isteyen sevgi ve fedakarlık üzerine kurulu, özel ve kutsal bir meslektir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Dolayısıyla hemen her mesleğin toplumdaki bireylere kazandırılması da öğretmenlik sayesinde olmaktadır. Öğretmen, bir çocuk için, anne kadar sıcak ve şefkatli, baba kadar güvenilir ve koruyandır. Öğretmenler toplumu yönlendiren, geleceğe hazırlayan bir değer ve kaynaktır. İnsanların ve toplumların yetişmesinde ve şekillenmesinde taşıdıkları bu önem dolayısıyla öğretmenler, milletlerin hayatında da eşsiz bir yere sahiptir."

Atatürk'ün "Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir" diyerek, medeniyet yarışının en önemli gücünün öğretmenler olduğunu işaret ettiğini belirten Vali Şahin, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenleri saygıyla ve rahmetle andığını kaydetti. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement