24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Yerel

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

Siverek ile Halfeti ilçelerinde "24 Kasım Öğretmenler Günü" çeşitli etkinlilerle kutlandı.

24.11.2014 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siverek ile Halfeti ilçelerinde "24 Kasım Öğretmenler Günü" çeşitli etkinlilerle kutlandı.

Siverek'teki tören İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferit Karaoğlu'nun Cumhuriyet Alanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından kutlamalara El Cabir Teknik Endüstri Meslek Lisesi'nde devam edildi.

Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, buradaki törende, dünyadaki en sayın mesleklerden birinin öğretmenlik olduğunu söyledi.

Eğitimin önemine değinen Erkal, "Öğretmenlik dünyanın en eski ve en önemli mesleklerinden biridir. Daha açık deyişle kutsi bir meslektir, tanrısaldır. Neden tanrısaldır diyecek olursanız, çünkü Allah insanı yarattığında ilk Hazreti Adem'e Esma'yı yani isimleri tanıtmıştır. Allah'ın diğer bir ismi de el Alim'dir. Bundan dolayı öğretmenlik kutsaldır ve tanrısaldır. Her toplum ve millet içinde sonsuz bir gerekliliktir" dedi.

Konuşmaların ardından 17 stajyer öğretmen yemin etti. Emekli olan 5 öğretmene Kaymakam Erkal ile Belediye Başkanı Yılmaz, teşekkür plaketi verdi.

Halfeti Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen törende de İlçe Milli Eğitim Müdürü Şevket Kandemir ile öğretmenler, İstiklal Marşı okunması ve saygı duruşunun ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement