Kızıltepe'de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Kızıltepe'de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği törenle 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

24.11.2014 16:32  Güncelleme: 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği törenle 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören Halk Eğitim Merkezi konferans saolonunda devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Kızıltepe Kaymamı Erdoğan Turan Ermiş, öğretmenler günü münasebetiyle tüm öğretmenler adına Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç'e çiçek vererek öğretmenler gününü kutladı.

Ermiş, toplumların müreffehliği, çağdaşlığı ve gelişmişliğinin en önemli unsurunun eğitim, eğitimin de en önemli ayağının öğretmen olduğunu söyledi.

Öğretmeni güneşe benzeten Ermiş, şöyle konuştu:

"Öğretmenlik, muma benzetiliyor. Bu doğru bir anlayış. Çevresini aydınlatırken kendisi yavaş yavaş yıpranan bir figür. Ama ben öğretmeni güneşe benzetiyorum.  Çünkü, öğretmenin ışığı hiçbir zaman tükenmiyor ve öğretmenin yetiştirdiği iyi insanlar daha sonra o ışığı başka kuşaklara aktarıyor. Ben tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum."

Genç ise, Hz. Adem'den başlayarak ve insanlık tarihinin en anlamlı ve en ölümsüz mesleği olan öğretmenlik mesleğinin bütün toplumlarda kutsiyetini koruyarak günümüze kadar geldiğini söyledi.

Genç, "Ham maddesi ve ürünü insan olan başka hiçbir meslek yoktur. Bu kutsal meslek erbabının olmasından dolayı büyük mutluluk yaşamaktayız. Kutsiyetinin değerini sadece bir güne sığdırmıyoruz. Tüm ömrümüze yayarak kıymetini bilmekteyiz. Tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum" dedi. - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kızıltepe'de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement