Bilecik'te 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliği

Bilecik'te 24 Kasım Öğretmenler Günü, Şeyh Edebali Anadolu ve Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

24.11.2014 18:17  Güncelleme: 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki kutlamalara, Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halil İbrahim Aktepe, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Vali Nayir, burada yaptığı konuşmada, eğitimin her ülke ve millet için vazgeçilmez en önemli hususlardan biri, ülkelerin lokomotifi ve kahramanları da öğretmenler olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Öğretmenlerimizi yılın her gününde anıyoruz, her gününde minnetimizi saygımızı, şükranlarımızı dile getiriyoruz, ancak Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmen unvanının verilişinin yıl dönümleri olan 24 Kasımlarda da ayrıca daha farklı bir şekilde bu konuyu gündeme getirmeye çalışıyoruz. Öğretmenlik kutsal bir meslek. Öğretmen sevginin, fedakarlığın ve sabrın timsali. Başarısı geleceğimize yön verecek, geleceğimizi başarılı kılacak öğretmen. Dolayısıyla baş tacımız."

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak da Eğitime değer verme, eğitimi olmazsa olmazların içine alma, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından birisi olduğunu ifade ederek, bunu başarabilen toplumların, toplumsal kalkınmayı, çağdaşları olan toplumlara göre daha önce başarabilmiş toplumlar olduğunu söyledi.

Daha sonra şiirler okundu, emekli öğretmenlere şeref belgeleri verildi. Adaylığı sona eren öğretmenlerin yemin töreni, öğretmen korosunun seslendirdiği şarkılarla etkinlik sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bilecik'te 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement